Ćiro Blažević: Vlatko Marković bi trebao naslijediti Bilića

Ćiro Blažević: Vlatko Marković bi trebao naslijediti Bilića

Foto: Srđan Vrančić / Cropix

ĆIRO BLAŽEVIĆ dobro zna s kakvim je teretom Slaven Bilić stigao u Grčku na ključnu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. No, prije četrnaest godina Ćiro je u Solunu proslavio pobjedu, otišao uz pomoć "ćirolija" na SP u Francusku i uzeo broncu. Bilić nije znao kako motivirati igrače i postaviti igru za pobjedu. Svog "učenika" koji je u Solunu asistirao Šukeru za pobjedu, Ćiro Blažević ne krivi za podbačaj.

"Nismo bili dovoljno dobri, ali ne možemo kriviti niti Bilića niti igrače. Žao mi je zbog poraza, ali ništa nije izgubljeno", rekao nam je kratko "trener svih trenera" koji je sinoć ostvario prvu pobjedu nakon četiri utakmice na klupi Mes Kermana u devetom kolu iranskog prvenstva.

Ukoliko Grčka ne izgubi od Gruzije, Hrvatska će u dodatne kvalifikacije gdje ju očekuju još dvije zahtjevne utakmice.

"Sigurno da mislim da ćemo se plasirati na Euro. Još uvijek nije gotovo", vjeruje Blažević te dodaje kako sada nije vrijeme za promjene na klupi: "Bilić je napravio dobar posao i za sada je najbolje rješenje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih se dana spominju uvijek isti kandidati za novog izbornika; Ivanković, Štimac i Kranjčar, no dio javnosti i danas bi svoj glas dalo za Blaževićev povratak. Tko bi bio najbolje rješenje za Bilićevog nasljednika?

"Vlatko Marković", odgovorio je Ćiro u svom stilu. Pitali smo još jednom u nadi da će ipak otkriti svog favorita, ali odgovor je bio isti: "Vlatko Marković, rekao sam ti".

Prije dvije godine reprezentaciju Bosne i Hercegovine vodio je u dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, ali protiv Portugala im je nedostajalo sreće. U utorak kod Francuske BiH ima priliku pobjedom izboriti izravan plasman na Euro, ali taj scenarij bit će teško ostvariti.

"Vjerujem u pobjedu svoje BiH", poručio je Ćiro za kraj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara