Ćiro: Dragi Austrijanci, nemate nikakve šanse

SAMO je nekoliko dana ostalo do prve utakmice naše reprezentacije na Euru i svi koji prate reprezentaciju daju svoja mišljenja, analiziraju pripremne utakmice te prognoziraju kako će naši igrači proći na tom velikom natjecanju. No, riječi jednog čovjeka ipak imaju težinu pošto je on na čelu reprezentacije prije deset godina ostvario najveći uspjeh hrvatskog nogometa i uzeo svjetsku broncu. Riječ je naravno o Ćiri Blažević, koji se mnogo puta pokazao kao loš prognozer ali se nadamo da će ovoga puta biti u pravu.

Ćiro je izjavi za jednu agenciju ponovo pokazao svoj vječni optimizam te za razliku od mnogih koji predstavu u Budimpešti vide kao pad reprezentacije, "trener svih trenera" misli suprotno.

"Mnogo je razloga zbog kojih sam optimističan. Bili smo uvjerljivo prvi u skupini s Engleskom, Rusijom i Izraelom. Mnoge je zabrinula utakmica protiv Mađarske, no ja imam sasvim suprotno mišljenje o tome. Naši protivnici su bili izuzetno galvanizirani te imitirali Austriju. Bilić će iz te utakmice izvući pouke za prvi meč na Euru i potpuno spremiti ekipu", smatra Blažević.

"Glavni igrači nisu bili dobri protiv Mađarske, ali će biti pravi protiv Austrije"

Osim toga, razlog za optimizam Ćiro vidi u činjenici što naši najvažniji igrač nisu odigrali najbolje pa očekuje eksploziju na Europskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posebno što me ohrabruje je to što naši glavni igrači nisu bili na očekivanoj razini. Modrić, Kranjčar, Srna i Ćorluka su bili rezervirani, a mi nismo izgubili, čak smo bili bolji od Mađara", rezimira trener.

"Obje momčadi će biti jednako motivirane pa će presuditi kvaliteta"

Ćiro je za kraj poručio Austrijancima da ostave svaku nadu uoči nedjeljne utakmice.

"Naši glavni aduti će protiv Austrije biti pravi. Iako je u nogometu teško prognozirati, usudit ću se reći: Dragi susjedi Austrijanci, nemate nikakve šanse. U nogometu lošija momčad često pobijedi bolju, no u ovom susretu obje ekipe će biti jednako motivirane te će kvaliteta doći do izražaja", zaključio je Blažević.

M.Pa.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara