Ćiro: Predsjednika kineskog saveza će smaknuti, a neće niti Markoviću biti lako kada nazovem Vladu

Ćiro: Predsjednika kineskog saveza će smaknuti, a neće niti Markoviću biti lako kada nazovem Vladu

Tekst: M.P.
Foto: Shenhuafc.com.cn

ZA DESETAK dana trebalo bi početi kinesko nogometno prvenstvo. No, zbog ozbiljnog skandala i namještanja utakmica koje seže još u 2002. ništa se još uvijek ne zna, a "na ledu" su i naša dva stručnjaka Ćiro Blažević i Branko Ivanković koji vode Shanghai, odnosno Shandong Luneng.

Bivši hrvatski i BiH izbornik u razgovoru je za Slobodnu Dalmaciju odbacio mogućnost da se prvenstvo odgodi do daljnjega.

"Nema odgode prvenstva. To su provokacije hrvatskih medija. Mada se baš i ne veselim startu lige. Očekuje me velika borba. Barem šest klubova ima jaču momčad od moje. Predsjednik Shanghaija je valjda čuo da dobro radim s mladima. Stoga je prodao četiri reprezentativca i ostavio mi samo mlade igrače. Nije mi lako", objašnjava Ćiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neće niti Markoviću biti lako"

Na pitanje jesu li se njegov i Ivankovićev klub našli među onima obuhvaćenima istragom, Blažević odgovara za Slobodnu Dalmaciju.

"Moji nisu predmetom istrage. Oni su pošteni. Inače ne bih niti došao u Shanghai. Ali, ovi su problematični gdje rade Ivanković i Magić. Ne znam što će biti s njima. Znaš, sine, kod nas u Kini nema zajebancije. Pohapsilo je sve koji su namještali utakmice. U najvećim je problemima bivši predsjednik saveza. Njega će vjerojatno smaknuti", rekao je Blažević i zaključio uz svoj karakteristični humor.

"Sada vidim da nije niti Markoviću lako. A bit će mu još teže kada nazovem predsjednicu Vlade. Neće niti on proći lišo."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara