Ćiro: Prvenstvo je regularno, tako radi cijeli svijet

ĆIRO BLAŽEVIĆ, trener čija je momčad u subotu "popila" šest golova od Hajduka, kluba koji nije pobijedio u šest zadnjih utakmica Prve HNL, da bi nakon susreta bio proglašen novim trenerom Splićana, tvrdi da je završetak prvenstva bio posve regularan.

Ćiru smo za početak pitali kako ga je dočekala Torcida, sa obzirom da su se nedavno izjasnili protiv njegovog dolaska: “75 ili 85 posto stadiona aklamiralo je za moju afirmaciju kao trenera Hajduka. Nadam se da će uskoro i ostatak navijača Hajduka shvatiti da će im ekipa bolje igrati pod mojim vodstvom, te da će im to koristiti.”

Hoće li se Niko Kranjčar u sljedećoj sezoni pod njegovim vodstvom iskristalizirati kao najbolji nogometaš Prve HNL, Ćiro nije imao sumnji: “Sigurno da hoće, Niko je u zadnjim utakmicama već pokazao da je vrhunski igrač i on samo može napredovati.”

Na pitanje hoće li sudjelovati na izbornoj Skupštini Dinama 30. svibnja, Ćiro je kratko odgovorio: “Neću. Ja sam trener Hajduka i moram se baviti politikom i unutarnjim poslovima svoga kluba.”

O ispadanju Zadra iz prve lige, nakon što je utakmica prekinuta u 61. minuti, novi trener Hajduka je rekao: “To svakako nije uobičajeno. Ovo je prvi puta da se tako nešto dogodilo. Nisam to pratio, tako da ne mogu komentirati.”

Ćiro sumnja da je šef Zadra Reno Sinovčić nakon susreta kazao da će “ubiti igrače Dinama
sljedeći puta kad dođu u Stanove."

“To je nerazumno. U nekim situacijama se zna dogoditi da se reagira u afektu, ali ja sumnjam u takvu izjavu.” - kazao je novi trener Hajduka.

Ćiru smu pitali koji će dio momčadi Hajduka prvo poboljšati, odnosno tko bi mogao doći na Poljud? 

"Još je rano. Mi smo sada tek u prvoj fazi, sastavljamo kadar, analiziramo prethodnu sezonu. O konkretnim imenima još nismo niti razgovarali.” - odgovorio je Ćiro.

Trenera čija je momčad u subotu "popila" šest golova od Hajduka, koji nije pobijedio u šest zadnjih utakmica Prve HNL, da bi nakon susreta bio proglašen novim trenerom Splićana, pitali smo zašto u momčad protiv Hajduka nije stavio najbolje igrače?

"Ma tko nije igrao?" - pomalo ljutito nas je pitao Ćiru, na što smo mu odgovorili da mislimo na Kristića, Jančevskog, Granića i Vukmana, koji su prije tjedan dana uredno igrali u Koprivnici, s tim da nijedan igrač Varteksa nije imao zabranu igranja na Poljudu zbog kartona.

“Nisu igrali jer su bili ozlijeđeni. To ste trebali pitati igrače. Ozlijeđeni su bili Pavličić, Vukman, Šafarić i Jančevski. To su Herjavčeve priče.” - neuvjerljivo je odgovorio Ćiro.

Donedavnog trenera Varteksa pitali smo je li prvenstvo regularno, budući da je pristao postati trener Hajduka uoči posljednjeg kola, u kojem se njegov Varteks borio upravo protiv Hajduka, kojemu je pobjeda bila nužna za naslov.

“Cijeli svijet tako radi. Ja nisam angažiran prije utakmice. Dvoumio sam se, nisam bio siguran što ću odlučiti. No, stadion je odlučio. Mislite li da je cijeli stadion vikao “Ćiro, pederu”, da bih pristao?” - kazao je Ćiro u razgovoru za Index.

Za kraj smo "treneru svih trenera" postavili jedno malo provokativnije pitanje. Naime, zanimalo nas je možemo li i sljedeće sezone očekivati sličan rasplet - primjerice da Hajduk pod Ćirinim vodstvom u odlučujućoj utakmici protiv Dinama prepusti naslov prvaka "Modrima", a odmah potom preuzme Dinamovu klupu.

“To neću komentirati. Kakvo je to pitanje? Do sada si mi se činio normalan, ali ovo? I napiši to što sam ti rekao!” - rekao je Ćiro našem "abnormalnom" novinaru, kojeg ipak nije uspio uvjeriti da je prvenstva završeno na regularan način.

S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara