Ćorluka: Englezi su dobili što su zaslužili, nimalo ih ne žalim

JOSIPU ŠIMUNIĆU malo je nedostajalo da postane tragičar hrvatskog gostovanja na Wembleyju, nakon što je u kaznenom prostoru srušio Joea Colea. Ali što bi bilo da je bilo priče ostavit ćemo za neku drugu priliku, Hrvatska večeras ipak slavi.

"Taj se penal nažalost dogodio tako kako se dogodilo, ali Bog sve vidi. Vidjelo se to na kraju kad smo pobijedili. Već smo u Zagrebu pokazali da smo bolji od njih, a sada je cijeli svijet to vidio. Ljudi će napokon otvoriti oči i vidjeti da Hrvatska ima igrače svjetske klase. Igrali smo za Hrvatsku i zasluženo pobijedili", kazao je Šimunić nakon utakmice.

Za svoje kolege iz napada Šimunić nije mogao pronaći riječi kojima bi dostojno opisao njihov večerašnji učinak. "Kranjčar i Olić dali su veličanstvene golove, a tek što im je Petrić napravio... To je nešto perfektno. A bilo je jako teško, igrali smo na sklizavom terenu. Uostalom vidjelo se to i kod pogotka kojeg je Carson primio", kaže popularni Joe.

I usprkos svemu tome, Englezi su igračem utakmice proglasili - Franka Lamparda. Pa ako im je to utjeha, neka im. "Lampard je igrač svjetske klase, ali naši su igrači najbolji na svijetu", rezolutno će Šimunić.

"Ostavili smo dojam na cijelu Europu i neka nas se čuvaju na Europskom prvenstvu. Sad se od nas puno očekuje, samo neka ostanemo zdravi da možemo dobro trenirati i napraviti još veće stvari", zaključio je Šimunić.

Ćorluka: Englezi su dobili što su zaslužili

Njegov suigrač iz obrane Vedran Ćorluka koliko je bio sretan igrom Hrvatske i večerašnjom vrijednom pobjedom, toliko je bio ljut na Engleze i doček koji su im priredili. Zemlja koja je od ove godine, barem nogometno, i njegova, grdno ga je razočarala.

"Zaista ne razumijem čime smo zaslužili da nas Englezi ovako ružno dočekaju. Nimalo nas ne respektiraju i sada su dobili što su zaslužili. Ni najmanje ih ne žalim, njihovo ponašanje bilo je sramotno. Dolazi im prva reprezentacija u skupini, a u njihovim novinama o nama ne piše ni slova, tajnika nam zatvore kao zadnjeg lopova, zaista ne znam što bih o svemu tome rekao... Prepotentni su, a mi smo dokazali da smo bolji", kazao je Čarli.

Svojom igrom večeras zato nije morao biti ni najmanje razočaran. Ćorluka je pružio možda najbolju u nizu vrhunskih predstava koje je odigrao za hrvatsku reprezentaciju. "Imao sam težak život pa je ovo za mene velik uspon. Na terenu uvijek želim dati sve od sebe i pružiti najbolje što znam".

A sad se tek treba vratiti u klub; suigračima iz Manchester Cityja vjerojatno neće biti drago što je Hrvatska deklasirala njihovu reprezentaciju i uskratila im put na Euro. "Mislim da u Manchesteru ne bih trebao imati nikakvih problema. Ako išta, suigrači bi mi trebali čestitati".

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara