Coulthardu VN Australije, Schumacher četvrti

DAVID COULTHARD pobjednik je današnje utrke za Veliku nagradu Australije koja je vožena na stazi u Melbourneu. Drugo mjesto osvojio je Kolumbijac Montoya, a treće Finac Raikkonen. Aktualni prvak svijeta Michael Schumacher utrku je završio na četvrtom mjestu.

Na početku utrke se činilo da će utrka biti ista kao i one koje smo navikli gledati prošle sezone. Naime, nakon odvožena tri kruga vodeći Ferrariji su imali prednost od 12 sekundi nad trećim Montoyom i četvrtim Heidfeldom.

Ipak, Rubens Barrichello odustao je u petom krugu zbog proklizavanja i snažnog udarca u zid, dok je Schumacher otišao u boks mijenjati gume jer je kao i mnogi drugi vozači odabrao kišne gume što se pokazalo pogreškom. Tako je Montoya u sedmom krugu izbio na čelno mjesto utrke.

U idućih petnaestak krugova dva puta je na stazu izlazio safety car. Prvi puta zbog izlijetanja Ralpha Firmana, a kasnije zbog odustajanja Webbera.

Sredinu utrke obilježio mladi Finac Raikkonen koji je jedno vrijeme čak i vodio, ali onda je morao u boks na promjenu guma. Tu je napravio pogrešku jer je većom brzinom od dopuštene prošao kroz boksove te je dobio kaznu i na taj način je izgubio vodeću poziciju.

Petnaestak krugova prije kraja Schumacher je opet došao na prvu poziciju. Kada se činilo da ga ništa ne može spriječiti na putu do pobjede spojler mu se otkinuo i počeo visiti sa bolida. Ali, Schumacher nije išao u boks nego je nastavio voziti i povećavao je prednost pred protivnicima. Na kraju je došla naredba od sudaca da mora u boks jer je opasan za ostale vozače.

Tako se 11 krugova prije kraja u vodstvu našao Montoya koji je ubrzo izletio sa staze. Ipak, Kolumbijac je imao sreće te se uspio vratiti na stazu, ali samo na drugo mjesto iza kasnijeg pobjednika Davida Coultharda.

Poredak

Vozači

D. Coulthard    10
J. P. Montoya    8
K. Raikkonen     6
M. Schumacher    5
J. Trulli        4
H. H. Frentzen   3
F. Alonso        2
R. Schumacher    1

Konstruktori

McLaren Mercedes   16
Williams BMW        9
Renault             6
Ferrari             5
Sauber Petronas     3

Vedran Prga

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara