Crawford istrčao najbolje vrijeme sezone na 200m

MARION JONES plasirala se u polufinale utrke na 200m na američkim olimpijskim kvalifikacijama u atletici.

S vremenom 22,93 sekunde bila je deseta. No, budući da je pet natjecateljica odustalo samo jedna od atletičarki koje su trčale u četvrtfinalu nije izborila polufinale. Jones očito nije željela forsirati, u posljednjih 60 metara utrke znatno je usporila. Kao i prijašnjih dana i ovaj puta nije htjela razgovarati s novinarima nakon utrke.

Najbrža je bila Torri Edwards (22,60), koju u ponedjeljak očekuje saslušanje zbog pozitivnog doping testa na mitingu koji je krajem travnja održan na Martiniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Atletičari su započeli borbu za olimpijske vize na 200m. Četvrtfinale je izborilo njih 24, a najbrži je bio Shawn Crawford - 19,88 sekundi. To je ujedno najbolji rezultat sezone. Crawford je vlasnik i najboljeg ovosezonskog rezultata na 100m (9,88). U toj disciplini već je osigurao nastup u Ateni.

Pobjednica olimpijskih kvalifikacija na 100m LaTasha Colander odustala je od nastupa na 200m. To je razbjesnilo njenog trenera Trevora Grahama, koji je izjavio: "Na zagrijavanju je glumila da je ozlijeđena. Očito misli da je dovoljno što će u Ateni nasupiti na 100 metara. No, ovdje smo došli da bi izborili nastup na 100 i 200 metara. Za to smo se pripremali".

Colander je odbila komentirati izjavu svog trenera.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara