Crno je bijelo, a Niko je pregovarao s Lyonom

Crno je bijelo, a Niko je pregovarao s Lyonom

DA NAJVIŠI nogometni dužnosnici u Lijepoj našoj otvoreno lažu novinarima u želji da svom klubu priskrbe što veću odštetu od prodaje svojih igrača, to nije nikakva novost.

Nažalost, isto se može reći i za podatak da novinari državne televizije i nacionalne novinske agencije kao istinite prenose informacije koje su jasno prokazane kao laži.

Tako je iz samog vrha splitskog Hajduka početkom tjedna strateški plasirana informacija da će Niko Kranjčar u četvrtak biti u Lyonu na pregovorima s predsjednikom kluba. Novinari su svoj posao napravili i prenijeli informaciju. Ako je vijest da se Niko ošišao, onda je nesumnjivo i vijest da bi Niko za par dana mogao obući dres jednog od najvećih europskih klubova.

Stvaranju medijske pompe pridružio sa i sam Niko, ustvrdivši da, ako se s pregovora ne vrati do 9. siječnja, to znači da ostaje u Lyonu. Našao se tu i direktor kluba Fredi Fiorentini, koji je novinarima "potvrdio" da je Niko u pregovorima s Lyonom.

I sve bi bilo sjajno da je o Nikinim pregovorima s Lyonom netko obavijestio čelnike francuskog kluba.

Glasnogovornik Lyona, Olivier Blanc, je u petak prijepodne u razgovoru za Index kazao kako Lyon nije kontaktirao Niku, dodavši kako playmaker Hajduka i hrvatske reprezentacije ne dolazi u Lyon.

Ne budi lijeni, nazvali smo i Nikinog odvjetnika Emila Zgura, koji brine o karijeri izbornikova sina.

"Nitko s nikim iz Lyona nije kontaktirao zadnjih 15 dana. Jedine kontakte koji su sa klubom postojali sam obavljao ja i to telefonski, ali to nisu bili pregovori, nego razgovori." - kazao nam je Zgur, potvrdivši tako još jednom da su priče o Nikinom odlasku u Lyon na pregovore s predsjednikom kluba (koji u nogometnoj praksi ionako ne pregovara s igračima) najobičnije izmišljotine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema sumnje da je Lyonov trener Gerrard Houllier izrazio interes za Kranjčara, ali od interesa trenera do pregovora o multimilijunskim iznosima dug je put.

No, tu priči nije kraj. Nakon što je Index u razgovoru s najkompetentnijim osobama u priči razotkrio da se radi o klasičnoj "patki", državna novinska agencija Hina i nacionalna TV kuća HTV sjetili su se da bi valjalo nešto reći o dugo najavljivanom Kranjčarovom odlasku u Lyon na pregovore.

Tako je Hina u petak oko 19h objavila vijest o Kranjčarovom ostanku u Hajduku, u kojoj tvrdi kako je Niko bio na pregovorima s Lyonom, ali ne u tom francuskom gradu, nego "negdje drugdje". Državna agencija tvrdi, pozivajući se na izjavu samog Kranjčara, da pregovori nisu uspjeli, te kako su sve pojedinosti o tome poslovna tajna.

Vrlo slično ponio se i HTV, koji je u dijelu Dnevnika posvećenom sportu ustvrdio kako su "propali pregovori Kranjčara i Lyona". Nedostajala je još samo informacija da su se pregovori odvijali u podzemnom bunkeru u kojem se skrivaju Karadžić i Mladić pa da apsurd bude potpun.

Najutjecajnim medijskim kućama u Hrvatskoj nevažan je podatak da u Lyonu o pregovorima ne znaju ništa, baš kao ni da je Nikin odvjetnik Emil Zgur demantirao informacije o bilo kakvim pregovorima.

Nakon pompoznih medijskih najava o Kranjčarovom transferu u Lyon, bilo bi sramotno da Niko nije bio ni blizu tog francuskog nogometnog diva, pa je na državnim medijskim kućama ostalo da zaštite ugled izbornikova sina. Lažima ili istinom, svejedno je.

Neven Barković

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara