Cro Cop: Ponudili su mi ukidanje suspenzije ako cinkam nekog borca

Cro Cop: Ponudili su mi ukidanje suspenzije ako cinkam nekog borca

Foto: Screenshot/Youtube

MIRKO FILIPOVIĆ odradio je veliki intervju za RTL televiziju te se u njemu, najdetaljnije do sada, osvrnuo na suspenziju koju mu je dodijelila USADA zbog priznanja da je koristio hormon rasta. Osim toga, Cro Cop je otkrio informacije s kojima do sada nije izlazio u javnost, ali i komentirao svoj povratak u ring.

“Popušio sam foru kao najveći naivac”

“Doktor mi je uručio nalaz.  Pravila USADA-e nalažu:  ukoliko nema alternative, dopušteno je liječenje hormonom rasta, uz obaveznu konzultaciju s njima. Nisam se konzultirao, ali sam nazvao UFC-ovog “časnika za vezu” te mu objasnio što se dogodilo. Rekao je kako je sve u redu te da, iako sam trebao tražiti dopuštenje, neće biti problema. Tražio me moj e-mail i ja sam mu ga posalo. Tu sam, kao najveći naivac, “popušio foru”.

Stigao je poziv iz USADA-e koja je mi je poručila kako je moje priznanje hvale vrijedan potez. Ništa mi nije bilo jasno. Moj e-mail je proslijeđen USADA-i i oni su to iskoristili kao moje priznanje. Dali su mi dvije godine suspenzije jer sam bio fer. Oni su to iskoristili, trebalo im je jedno veliko ime da bi pokazali kako drže kontrolu. Pao mi je mrak na oči, sve mi se zgadilo. Rame je bilo bolno, upitna je njegova funkcija i sad još ovo – sve mi je prekipjelo, mama mi je plakala, ljudi su se naslađivali, stavljali ljagu na moju cijelu karijeru.”

Mogao je proći bez suspenzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na kraju su mi ponudili ukidanje suspenzije pod uvjetom da cinkam nekog borca. Nisam mogao vjerovati da me idu tako poniziti do kraja. Ja imam svoju dvoranu i ne znam tko što koristi niti bih im rekao da znam. Rekao sam im, mogu mi zabraniti da se borim u UFC-u, ali mi dušu neće uzeti. Ako je to razina jedne organizacije koja se bori za čistoću u sportu, da ucjenjuje borca… Nije mi to palo napamet. Niti znam ikoga niti bih ulazio u to. Ima li većeg dna od toga? Da mi je najveći neprijatelj, ne bih to radio. No takva su pravila, ne ljutim se ni na koga. Trebao sam šutjeti, ispao sam naivan kao francuska sobarica. Prisjelo mi je sve.”

"Hormon rasta mi uopće nije pomogao"

Kako je došlo do ozljede zbog koje je uzeo hormon rasta?

"Ja sam tu pogriješio. Krenuvši u pripreme, radio sam zgibove, sklekove… Ali neke specifične stvari nisam mogao jer sam bio ozlijeđen. Primjerice, nisam mogao raditi hrvanje. To se polako saniralo, UFC mi je ponudio borbu krajem sedmog mjeseca koju sam morao odbiti. Nakon toga sam prihvatio borbu rezerviranu za 11. mjesec pa su pripreme bile intenzivne. Odgađao sam početak završnih priprema da mi se noga što bolje oporavi.

Onda je počelo preintenzivno hrvanje. Dolazio je Joso Matković, hrvač od 150 kilograma i njegov zadatak je bio da me pokuša srušiti. Zavukao sam mu ruku ispod ramena pa bi se on cijelom težinom “okačio” na moju ruku. Primao sam ga, dizao, okretao, a nakon nekoliko tjedana – to je jednostavno puklo. Mišić je bio preiziritiran i pukao je, tetiva je bila ozlijeđena, u ramenu je bilo izljeva krvi. Liječnik je rekao da odmah prestanem s treninzima pa sam ih minimizirao, radio najviše koliko mi je to zdravlje dopuštalo. Zbog toga sam uzeo hormon rasta, što pravila USADA-e dopuštaju. Terapija je trajala 11 dana, doze su bile medicinske. To mi uopće nije pomoglo jer nisam stao s treninzima", rekao je Mirko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara