Cro Cop: Pripadam vrhu, gdje točno, to treba vidjeti u sljedećim borbama!

Cro Cop: Pripadam vrhu, gdje točno, to treba vidjeti u sljedećim borbama!

Tekst: Marko Petrak
Foto: Daniel Herbertson (Sherdog)

"ZADOVOLJAN sam sa svojim nastupom večeras. Nisam se borio protiv borca protiv kojeg sam trebao. Perosh je uskočio i zbog toga sam mu jako zahvalan. Pokazao je veliko srce i puno hrabrosti. Bio sam nesretan jer je Rothwell otkazao, no na kraju sam zadovoljan jer sam uopće dobio borbu. Nakon toliko treniranja da sam se morao vratiti u Hrvatsku, bio bih jako razočaran", rekao je na press konferenciji hrvatski gladijator Mirko Filipović nakon što je pobijedio Australca hrvatskih korijena Anthonyja Perosha u trećoj od svojih šest UFC borbi.

> Cro Cop slavio tehničkim nokautom protiv nedoraslog Perosha

> UFC 110: Reljić i Pokrajac poraženi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsku konstataciju da sada izgleda puno bolje u kavezu nego kad je tek došao u UFC i na pitanje gdje se vidi na teškaškoj ljestvici u ovom trenutku, Cro Cop je odgovorio:

"Ne znam, teško je na to pitanje odgovoriti. Mislim da pripadam vrhu, a gdje točno, to ćemo vidjeti u mojim sljedećim borbama. Treba pričekati moju sljedeću borbu. Moram naglasiti da je konkurencija jača nego ikada. Mladi lavovi dolaze u UFC i kvaliteta je stvarno visoka."

Upravo se s tim složio i direktor UFC-a Dana White koji se nadovezao.

"Mirko se mora boriti protiv Bena Rothwella. Ben je otkazao zbog crijevne infekcije, no ta je borba i dalje zakazana. Ništa se ne mijenja. Nadam se da ćemo tu borbu organizirati vrlo skoro i onda ćemo dalje razmišljati. Očito da Mirko noćas nije imao pretjerano težak posao."

"U meni ima goriva za povratak"

Još je jedan novinar imao pitanje za našeg borca. Upitan ima li u njemu dovoljno snage za povratak do samog vrha u 35. godini, Cro Cop kaže:

"Novi dolaze, gladni uspjeha. No, ja sam promijenio način na koji funkcioniram. Četiri sam tjedna proveo u Amsterdamu, trenirao sam s novim trenerom, legendarnim Ivanom Hyppoliteom. U Australiju sam došao dva tjedna prije borbe kako bih se prilagodio. Istina je da sam iskusan borac, no ne smije se ništa prepustiti slučaju. Da, u meni ima još uvijek dovoljno goriva za puni povratak. Treba samo trenirati što više i što kvalitetnije."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara