Cro Cop spreman za Zvijer

30. OŽUJKA u japanskoj Saitami hrvatski fighter Mirko Filipović borit će se protiv američkog diva, 170 kg teškog Boba Sappa po K-1 pravilima.

K-1 pravila više idu na Mirkovu stranu, radi toga što Sapp nema tehniku, već svoje protivnike pokušava pobijediti svojom snagom odnosno težinom.

Čudi činjenica što je aktualni K-1 prvak Ernesto Hoost 2 puta izgubio od Sappa.

Bob Sapp nema precizne udarce, nema ni puno snage, a slaba točka su mu noge.

Sreća je što je borba u parteru zabranjena u K-1, tako da je Mirko u boljoj poziciji od Sappa.

Mirkov boksački trener Vlado Božić izjavio je za Jutarnji list kako je Mirko u proteklih nekoliko mjesecu puno trenirao, radio na novim rješenjima i vrlo dobro se spremio za Sappa.

Dodao je kako se Sapp spremao na Tajlandu, a sparirali su mu švedski borci Holm I Kruthom, koji imaju sličan stil borbe kao i Mirko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Božić pretpostavlja kako je Sapp najviše vježbao obranu od Mirkovog high-kicka.

Mirko je vrlo spretan borac, i vjerujemo kako će moći izbjeći neprecizne Sappove udarce, i u isto vrijeme zadati Sappu probleme sa svojim high-kickom.

Spomenuli smo da su Sappu noge slaba točka. Low-kickovima bi Mirko mogao onesposobiti Sappa, koji se teže izmiče udarcima i lako izgubi ravnotežu ako mu se zada jači udarac u noge.

Mirko je posljednji put izgubio 16. lipnja 2001. godine, od Michaela McDonalda, a nakon toga ubilježio je 3 pobjede po K-1 pravilima, 4 u Ultimate fighu i 2 remija u Ultimate fightu.

U kolovozu ove godine trebao se boriti protiv Minotaura, no pošto je Minotaur izgubio, Mirkov sljedeći protivnik (naravno, ako pobijedi Sappa), bit će vjerojatno Rus Fedor koji je sve iznenadio pobijedivši Minotaura.

Ove godine, Mirkov je cilj osvojiti naslove u K-1 i u Ultimate fightu.

Mirko će na put u Japan krenuti u srijedu. U petak će biti press konferencije, a subota će biti dan za odmor, jedan lakši trening istezanja i priprema za borbu.

Borba će se moći pratiti na Hrvatskoj televiziji 30. ožujka u 12 sati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara