Cuche preskočio Ivicu u lovu na Globus za superG: Glupa pogreška me koštala postolja

Foto: AFP

KOSTELIĆ se 8. mjestom na utrci Kvitfjellu i Cucheovim trijumfom spustio na 3. poziciju u ukupnom poretku za Mali superveleslalomski globus. Natko je bio 33.

Osvojio je Ivica nova 32 boda, ali si ipak i umanjio izglede za osvajanje Malog globusa za ukupnu pobjedu u ovoj disciplini. Naime, prvo je mjesto pripalo Didieru Cucheu koji je dosad bio izjednačen s Ivicom, ali mu sada bježi 68 boda u poretku superveleslalomaša, a do kraja je još samo utrka u Lenzerheideu na završnici sezone. Četiri boda više od Ivice (227) ima i Austrijanac Georg Streitberger koji je, međutim, izvan pogona zbog ozljede.

Ivica je nakon utrke komentirao:

"Dobro sam vozio, no glupa pogreška me koštala postolja. No, i ovim rezultatom sam zadovoljan jer mi je dosad u Kvitfjellu u super G-u najbolji rezultat bilo 29 mjesto. Osjećam se dobro, koljeno dobro funkcionira, a bio sam malo i ohrabren dobrom vožnjom u spustu. Sve u svemu sam zadovoljan današnjim nastupom."

Cuche je do treće pobjede ove sezone i 17. u karijeri stigao vremenom 1:33.05 minuta. Ostavio je iza sebe koloniju Austrijanaca - Klaus Kröll je zaostao 30 stotinki, Joachim Puchner 34, Hannes Reichelt 42, a Michael Walchhofer 44. Ispred Kostelića su bili i Šveđanin Hans Olsson (+0.51) te aktualni svjetski prvak Christof Innerhofer (+0.56), a naš je skijaš na koncu zaostao 58 stotinki za pobjednikom.

Natko Zrnčić-Dim zauzeo je 33. mjesto s 1.91 sekundom zaostatka.

Natko je rezimirao: "Opet sam za nekoliko stotinki ostao bez bodova. Imao sam dvije pogreške koje su me koštale bodova i nadam se da će se ove stotinke u sljedećoj sezoni pretvoriti u bodove. Prečesto sam završavao utrke na 31., 32., 33. mjestu ove sezone.

Cuche: Prva pobjeda u kojoj ne mogu uživati

Samo dan nakon što je novčano kažnjen zbog kritiziranja organizatora utrke u norveškom Kvitfjellu, Cuche slavio je u utrci super-veleslaloma. Potom se ponovno okomio na suce.  Cuche je pobjedom i došao do vodećeg mjesta skijaša u utrci za Mali globus u toj disciplini. Osigurati bi ga mogao na posljednjoj stanici u Lenzerheideu.

"Ostvario sam pobjedu u kojoj ne mogu uživati. Jedva da sam posljednjih noći oka sklopio, bilo je teško usredotočiti se - izjavio je u nedjelju Cuche koji je, tvrdi Međunarodna skijaška federacija (FIS) u četvrtak navečer telefonirao Gunteru Hujari, direktoru utrke, i upozorio ga na opasnosti koje vrebaju pri skoku u subotnjoj spustaškoj utrci."

"Ne smanjite li taj skok i nešto se dogodi, neću se suzdržavati napasti vas u javnosti", rekao je Hujari Cuche u četvrtak.

U nedjelju je dodao:

"Nije ni na što bio spreman. Samo sam mu poručio da ne može očekivati, dogodi li se išta pri tom skoku, da neću reći što sam mu rekao prije utrke. Totalno je poludio i optužio me da ga napadam i da mu prijetim. Odgovorio sam: ne, ne činim to, samo govorim da ću, dođe li do nezgode, svima reći što sam vam rekao."

Inače, Cuche je Hujari sve ovo govorio kao član Udruge FIS-ovih sportaša. U subotu je istupio iz Udruge uz riječi da nema smisla išta govoriti u ime polovice skijaša budući da glavno tijelo ignorira njihovu zabrinutost.

Svjetski kup skijaša, superG u Kvitfjellu, rezultati:

1. Didier Cuche (Švi) 1:33.05

2. Klaus Kröll (Aut) +0.30

3. Joachim Puchner +0.34

4. Hannes Reichelt (Aut) +0.42

5. Michael Walchhofer (Aut) +0.44

6. Hans Olsson (Šve) +0.51

7. Christof Innerhofer (Ita) +0.56

8. Ivica Kostelić (Hrv) +0.58

33. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +1.91

...

 

Ukupni poredak Svjetskog kupa (34/38):

1. Ivica Kostelić (Hrv) 1356 bodova

2. Didier Cuche (Švi) 906

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Carlo Janka (Švi) 767

4. Aksel Lund Svindal (Nor) 729

5. Silvan Zurbriggen (Švi) 723

66. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 110

...

 

Poredak u super G-u (6/7):

1. Didier Cuche (Švi) 291

2. Georg Streitberger (Aut) 227

3. Ivica Kostelić (Hrv) 223

4. Michael Walchhofer (Aut) 214

5. Hannes Reichelt (Aut) 207

Tijek utrke

Natko Zrnčić-Dim je sa starta krenuo 50. i sa sekundom i 91 stotinkom zaostatka za vodećim, zauzeo 33. mjesto

Olsson je priredio iznenađenje - kao 40. se probio na 6. mjesto, sa sedam stotinki boljim vremenom od Ivice, koji sada ima još nižu poziciju - osmu.

Kroell je skijao 29. i ostvario drugi plasman sa 30 stotinki iza Cuchea. Kostelić se tako spustio na 7.mjesto

Cuche se sjajnom vožnjom i vremenom 1:33.05 probio na vodeću poziciju ispred Puchnnera. Ivica je 6.

Innerhoffer je samo dvije stotinke brži od Ivice i spustio ga je na 5. poziciju.

Reichelt, koji je vozio odmah nakon njega, pretekao ga je i Kostelić je sad 4.

24  stotinke zaostatka na prolazu kroz ciljnu ravninu, Ivicaje treći, ali nije zadovoljan! Kostelićevo vrijeme je 1:33.63

Četvrto mjerenje pokazuje da je Ivica smanjio zaostatak na 36 stotinki

48 stotinki  slabije vrijeme od lidera je i na drugom, kao i na trećem prolaznom vremenu

Na prvom mjerenju Ivica ima 13 stotinki zaostatka za vodećim. Vozi mirno i bez većih grešaka

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara