Dalić protiv Dinama očekuje jednu od lakših utakmica

TRENER Varteksa Zlatko Dalić odradio je još jedan trening sa svojim igračima koji u nedjelju u derbi utakmici 16. kola Prve HNL na stadionu Varteksa u Varaždinu dočekuju zagrebački Dinamo. Dalić još nije odlučio što će učiniti s vratarom Vranjićem, no sigurno je da za Dinamo nema posebnu taktiku.

Kako je Dalić rekao u razgovoru za Index, protiv prve momčadi aktualnog prvenstva Varteks će ići svojom standardnom igrom, bez taktičkih iznenađenja i uz otvorenost napada jer, kako je rekao trener "Krojača", Varteks nema što izgubiti, dok pobjedom može puno dobiti.

Dalić kaže da očekuje jednu od lakših utakmica, a nešto slabija izvedba Dinama u posljednje vrijeme nije mu neki poseban motiv protiv Modrih.

"Idemo igrati nogomet, neću od igrača ništa posebno zahtijevati, niti da čuvaju Modrića ili Da Silvu, nego neka igraju najbolje što znaju, pa što bude. Ako budemo bolji odlično, a ako i ne budemo, nema veze. Dat ćemo sve od sebe pa što bude." - kaže Dalić.

Što se tiče vratara Vranjića kojemu nikako da krene, Dalić je još u dvojbi. Trener Varteksa nije odlučio hoće li Vranjića u nedjelju postaviti na gol. Dalić kaže da je svjestan da Vranjiću ne ide, ali daje mu kredit jer je mlad igrač koji ima potencijala.

"Nisam sklon radikalizmu, znate lako je čovjeka uništiti i baciti ga u loše raspoloženje, ali ipak mislim da je on mlad igrač i da ima šanse da nešto uradi." - rekao je Dalić. Osvrnuo se i na Vranjićev nastup protiv SCG kojeg ocjenjuje lošim.

"Mislim da je u Velikoj Gorici loše branio. To je bilo objektivno loše, a uzroci mogu biti razni. Imao je loš dan, imao je nekoliko pehova tako da nije ni čudno da je loše branio." - kaže Dalić te dodaje da će sutra poslije treninga razgovarati s Vranjićem i odlučiti hoće li ga u nedjelju postaviti na vrata.

(Foto: NK Varteks)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara