Dejan Savičević: Prosinečki i ja smo nosili Zvezdu do europske titule

Dejan Savičević: Prosinečki i ja smo nosili Zvezdu do europske titule

Tekst: Z.A.
Foto: picassa.web

"REGIONALNA liga je bezvezarija za koju nema temeljnih uvjeta" poručio je predsjednik Nogometnog saveza Crne Gore koji će u svibnju prisustovati proglašenju šeste "Zvezdine zvezde".

29. svibnja, na 19. godišnjicu povijesnog uspjeha, osvajanja titule europskog prvaka, beogradski klub će odati najviše priznanje nekom od igrača iz bogate povijesti - naziv "Zvezdine zvezde" imaju pravo nositi samo istinske legende.

Tako su se do sada nevedenim naslovom okitili Rajko Mitić, Dragoslav Šekularac, Dragan Džajić, Vladimir Petrović Pižon i Draganu Stojković Piksi, a upravo je Dejan Savičević jedan od favorita za dobijanje laskavog priznanja, iako on sam skromno poručuje: "Moje je mišljenje da su mogli sve nas iz Barija proglasiti zlatnom generacijom i šestom Zvezdinom zvezdom."

"Da sam Srbin, prije bi postao Zvezdina zvezda"


Dosta je bure izazvala Savičevićeva izjava kako bi postao šesta Zvezdina zvezda da je iz Srbije. Odgovorio je kako je to izvučeno iz konteksta: "Nisam rekao tako, nego da bi mi bilo lakše postati Zvezda da sam rođen u Srbiji."

Na pitanje koga smatra da je bio ipak ispred ostalih u trofejnoj generaciji (dvije posljednje titule prvaka Jugoslavije, kup i spomenuti Kup prvaka '91) Savičević napominje "Mi smo prije svega bili momčad, jako dobra momčad" ali se ne ustručava istaknuti: "Ekipu smo nosili Pančev, Belodedić, Prosinečki i ja, dok su mladi Jugović i Mihajlović sazrijevali".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve te "Zvezdine zvezde" trebale bi se okupiti u Beogradu navedenog datuma a Savičević je uvjeren da je klub mogao i do druge titule prvaka Europe da nije bilo velikog hendikepa - zbog rata u bvšoj Jugoslaviji, klub je utakmice Kupa prvaka morao igrati u inozemstvu.

"Obranili bi naslov prvaka Europe da smo igrali u Beogradu"

" Bez obzira što su nam otišli Stojanović, Prosinečki, Marović, Binić, Šabanadžović i trener Petrović, imali smo odličnu ekipu. Nažalost, umjesto u Beogradu, igrali smo utakmice u inozemstvu i to smatram glavnim razlogom što nismo obranili titulu prvaka Europe."

Neki navijači Zvezde misle kako bi naslov trebao dobiti netko od mlađih igrača: kapetan srpske reprezentacije Dejan Stanković ili Unitedov branič Nemanja Vidić.

Savičević je iskoristio priliku da još jednom dokaže kako je najveći protivnik Regionalne nogometne lige, "istočno od Zdravka Mamića":

"Neka mi netko odgovori na deset tehničkih pitanja vezanih za ligu i odmah ću glasati za nju. Čak ako zanemarimo sigurnost, želim odgovore tko će delegirati suce, tko će voditi ligu, gdje će joj biti sjedište, što dobija prvak i što će biti s nacionalnim ligama?" upitao je Savičević i ocijenio kako zasad nema uvjeta za pokretanje takve lige.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara