Di Stefano još uvijek preslab za operaciju

POČASNI predsjednik španjolskog nogometnog velikana Real Madrida i jedan od najboljih nogometaša svih vremena, Argentinac Alfredo di Stefano (79), koji je u petak doživio srčani udar, još uvijek je lošeg zdravstvenog stanja zbog čega su liječnici u bolnici Le Fe u Valenciji odgodili operaciju ugradnje srčane premosnice.

Prema riječima šefa srčanog odjela Anastasija Montera, Di Stefanovo stanje se stabiliziralo, no još uvijek je suviše slab za operaciju koja je za osobu u njegovim godinama vrlo rizičan potez.

Di Stefano je u petak doživio srčani udar, te je hospitaliziran u bolnici u Saguntu, blizu Valencije, a potom je prebačen u bolnicu Le Fe u Valenciji. U noći na nedjelju njegovo stanje se toliko pogoršalo da su liječnici smatrali kako bivša zvijezda "Kraljevskog kluba" neće doživjeti jutro. Međutim, Di Stefano se barem privremeno izvukao i njegovo stanje je daleko bolje.

"Njegov život je visio na tankoj niti, no sada se situacija normalizirala i moramo biti optimistični. Tjelesna temperatura je povećana, pa je operacije odgođena," poručio je Anastacio Montero.

Di Stefano, čiji su roditelji prodrijetlom Talijani, rođen je u Buenos Airesu. Nogometnu karijeru započeo je 1945. u River Plateu, a četiri godine kasnije prešao je u kolumbijski Millonarios. U Real Madrid stigao je 1953., nakon što je zadivio čelnike Kraljevskog kluba na ekshibicijskoj utakmici u povodu 50. obljetnice Reala.

Njegovim dolaskom Real je postao najuspješniji europski klub. Di Stefano je s Realom osvojio pet naslova europskih prvaka, te je osam puta bio prvak Španjolske. Igrao je za reprezentacije Argentine, Kolumbije i Španjolske.

Igračku karijeru okončao je 1967., kada je imao 40 godina. Nakon toga bio je uspješan trener. Vodio je Boca Juniorse, River Plate, Valenciju i Real Madrid. Prije pet godina postao je počasni predsjednik Real Madrida.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara