Di Stefano prebačen u bolnicu u Valenciji

JEDAN od najboljih nogometaša u povijesti 79-godišnji Alfredo Di Stefano, koji je u petak navečer doživio srčani udar, prebačen je u bolnicu u Valenciji.

Liječnici su danas objavili da je Di Stefano stalno bio pri svjesti, te da normalno diše. Također, bio je u stanju komunicirati sa svojom obitelji. Di Stefano bi narednih dana trebao obaviti detaljne pretrage, a liječnici vjeruju u njegov potpuni oporavak.

Legendarni nogometaš prvotno je bio hospitaliziran u bolnici u Saguntu, blizu Valencije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Di Stefano, čiji su roditelji prodrijetlom Talijani, rođen je u Buenos Airesu. Nogometnu karijeru započeo je 1945. u River Plateu, a četiri godine kasnije prešao je u kolumbijski Millonarios. U Real Madrid stigao je 1953., nakon što je zadivio čelnike kraljevskog kluba na ekshibicijskoj utakmici u povodu 50. obljetnice Reala.

Njegovim dolaskom Real je postao najuspješniji europski klub. Di Stefano je s Realom osvojio pet naslova europskih prvaka, te je osam puta bio prvak Španjolske. Igrao je za reprezentacije Argentine, Kolumbije i Španjolske.

Igračku karijeru okončao je 1967., kada je imao 40 godina. Nakon toga bio je uspješan trener. Vodio je Boca Juniorse, River Plate, Valenciju i Real Madrid. Prije pet godina postao je počasni predsjednik Real Madrida.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara