Dinamo svečano predstavio pojačanja

DINAMO je danas novinarima predstavio pet mladih igrača koji će od proljeća nastupati u modrom dresu. Darijo Jertec, Nikola Pokrivač, Jorge Sammir Cruz Santos, Josip Tadić i Gordon Schildenfeld igrači su pred koje je stavljen veliki zadatak, da Dinamo konačno postane klub koji će postizati uspjehe i u europskim natjecanjima.

Osim pet pojačanja, u Plavom salonu svečano je predstavljen i mladi Dejan Lovren, 17-godišnji Dinamov igrač, koji trenutno igra u Interu iz Zaprešića, a danas je potpisao profesionalni ugovor.

U društvu klupskog PR-a Nevena Cvijanovića, kapetana Zorana Mamića i trenera Branka Ivankovića, nove Dinamove igrače predstavio je predsjednik kluba Mirko Barišić: "Veliko mi je zadovoljstvo predstaviti vam ovih šest igrača, za koje struka, ali i javnost, smatraju da su neosporni talenti. Radi se o poslu koji je Dinamo po prvi put napravio s ciljem, razmišljajući dugoročno".

Barišić: Mogući su veliki rezultati u Europi

Svjesni smo da je u njima nogometni talent i potencijal neosporan, ali samo rad može taj talent afirmirati. Samo pet do deset posto ovisi o talentu, a ostalo o radu, trudu i znoju", nastavio je Barišić.

Nakon što je pojačanjima dao do znanja da teškom radu nikako nije došao kraj potpisivanjem ugovora s Dinamom, već upravo suprotno, Barišić je najavio što se od njih očekuje: "Ne želim stavljati pred njih zadatak da pokore nogometnu Europu. Potrudit ćemo se upornim radom stvoriti igru i kompaktnu momčad, a ako u tome uspijemo, rezultati će doći sami".

"Ne odustajemo od namjere da se kroz hrvatsku ligu uvijek izborimo za mjesto u Europi. Ako ćemo raditi sustavno i iskoristiti ove talente, moguće je puno toga napraviti i u Europi. Želim im poručiti da već od sutra počinje njihov posao, a mi iz uprave učinit ćemo sve da logistika bude na najvišem nivou i da ne bude prepreka u ostvarenju naših ciljeva." - zaključio je Barišić.

Predsjednik Barišić ispričao se zbog izostanka Dinamovog izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića, za kojeg je rekao da je imao veliku ulogu u dogovaranju transfera.

Ivanković: Svjesni su da su došli u veliki, europski klub

Nakon predsjednika, riječ je dobio čovjek na kojem će biti zadatak od mladih i talentiranih igrača napraviti vrhunske nogometaše, sposobne da Dinamo i Hrvatsku predstavljaju u Europi, trener Branko Ivanković. Očekivanja i pritisak će porasti, ali Dinamov trener ima jasno zacrtane ciljeve i očekivanja, kako od "starih", tako i od novih igrača.

"Procjena struke, ali i moja, je da su ovo igrači koji imaju potencijal, kvalitetu i sposobnost da igraju za Dinamo. Siguran sam da će oni u klubu ostvariti svoje sportske ambicije, a svi zajedno ćemo realizirati ambicije koje je Dinamo postavio pred sebe", rekao je glavni strateg "Modrih".

"Oni su svjesni da su došli u veliki klub, europski klub, klub u kojem moraju imati pobjednički mentalitet, a naša je procjena da oni uz svoje nogometno umijeće imaju i psihičku snagu da ostvare Dinamove ambicije. Želim im puno sreće i uspjeha, očekujem sjajnu suradnju i nadam se da će kroz rad dignuti svoju razinu igre na jednu još višu razinu.", zaključio je Ivanković.

Nakon što je novim suigračima dobrodošlicu zaželio i kapetan Zoran Mamić, došao je red i na same igrače. Neki mladići su grčevito stiskali plave dresove u rukama, vidno nervozni i nenaviknuti na status zvijezde i veliki broj novinara, koji je stajao pred njima i očekivao da progovore.

Sammir: Jedva čekam da zaigram

Gordon Schildenfeld, 21-godišnjak koji je u Dinamo došao iz Šibenika, jedan od najperspektivnijih defenzivnih igrača hrvatske lige, već je ovaj tjedan službeno potpisao ugovor te je "probio led" i prvi se obratio novinarima: "Zahvaljujem bivšoj upravi koja je omogućila ovaj transfer i pobrinula se da sve dobro prođe i izrazito mi je drago što sam u Dinamu".

Nikola Pokrivač i Dario Jertec, 21-godišnji bivši igrači Varteksa, oko kojih se mjesecima vodila velika borba između Dinama i Hajduka, danas su u Plavom salonu držali plave dresove sa svojim prezimenima. "Drago mi je da sam ovdje i dat ću sve od sebe da dokažem struci i treneru da sam igrač za Dinamo.", rekao je Pokrivač, a sličan stav imao je i Jertec, kao i 19-godišnji Josip Tadić, bivši igrač Osijeka, koji se nije uspio izboriti za mjesto u Bayer Leverkusenu.

Nogometaš o kojem javnost najmanje zna, 19-godišnji brazilski ofenzivni vezni Sammir, u Dinamu je nekoliko mjeseci i već se uspio prilagoditi uvjetima i klubu, te je najavio kako jedva čeka nastavak prvenstva i priliku da zaigra u dresu svog novog kluba.

Pred Ivankovićem i Dinamom zanimljiv je nastavak sezone, a vrlo brzo trener bi trebao otkriti na koje igrače od proljeća više neće računati, što je odgađao do službenog predstavljanja zimskih pojačanja. Transferima možda još nije kraj, jer je Zdravko Mamić najavljivao kako će u Dinamo dovesti igrača na kojem će mu zavidjeti pola Europe.

M.Č.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara