Dinamo u lovu na najboljeg mladog Južnoamerikanca

DINAMO bi uskoro u svojim redovima mogao imati i najboljeg mladog južnoameričkog igrača - Huga Rodallegu Gonzalesa.

Vrsnog napadača, čiji transfer u Dinamu žele konkretizirati, u Kolumbiju je otišao kontaktirati Zvjezdan Cvetković.

Hugo Rodallega Gonzales napadač Deportiva iz Calia rođen je 1985. godine u kolumbijskom Valleu, a do sada je igrao za Los Pepinose, El Carmelo i Boca Juniorese iz Calia.

Prema anketi koju je prošloga tjedna objavio FOX news, Gonzales je najbolji mladi južnoamerički igrač. Njegovo ime stoji uz tenisača Davida Nalbandiana i automobilističkog asa Juana Pablu Montoyu, koji su proglašeni najboljim sportašima u svojim kategorijama.

Nadimak mu je "Rodagol", a dobio ga je u Kolumbiji jer ima senzacionalan osjećaj za gol. Primjera radi, Rodallega je u utakmici mladih reprezentacija s Bolivijom ušao u drugom poluvremenu te u 45 minuta zabio čak četiri gola!

U osam utakmica koliko je odigrao za U20 reprezentaciju na prvenstvu Južne Amerike Rodallega je postigao čak 11 zgoditaka i tako postavio teško dostižan rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U fokusu je našeg interesa. Mi smo na kraju ciklusa skautiranja i došlo je vrijeme da se konkretizira sve ono što smo planirali. U svakom slučaju je sigurno da se radi se o igraču koji bi se uklopio u naše planove." - izjavio je za Index Siniša Jagodić, član Uprave maksimirskog kluba.

Iz Dinama doznajemo kako je Hugo Rodallega Gonzales u jučerašnjoj prvoj finalnoj utakmici za kolumbijskog prvaka protiv Reala iz Cartagene u gostima postigao dva pogotka te da je ocijenjen s devetkom. Utakmica je završila rezultatom 0:2, a uzvrat se igra u nedjelju.

"Ponavljam, on je samo jedan od igrača za koje je Dinamo zaintersiran, a sada smo u završnoj fazi u kojoj ćemo donositi odluke koga ćemo dovesti u klub. To je i razlog što je Zvjezdan Cvetković otputovao u Kolumbiju." - kazao nam je Jagodić.

Sljedećeg tjedna doznat ćemo hoće li se transfer najboljeg južnoameričkog mladog igrača realizirati te hoće li uskoro "Rodagol" puniti mreže Dinamovih protivnika.

S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara