Dinamo želi ponoviti Steauu

Dinamo želi ponoviti Steauu

Tekst: T.T.
Foto: Cropix

NA STADIONU Dan Paltinisanu Modri će pokušati ostati nepobijeđeni u Rumunjskoj. Dosad su tamo igrali triput te ostvarili tri pobjede (Steaua dvaput, Targu- Mures).

> Jurčić: I ja sam na tragu talijanske škole, ali ne smijem to raditi u Dinamu

> Foto: Dinamovci trenirali pod budnim okom policije

> Boysi napali Mamića: Temišvar paraliziran

> Jurčićeva lutanja: Lončarić na streljani i revolt otpisanih

> Dinamo želi ponoviti Steauu

Hrvatski prvaci se nadaju da će im u tome pomoći podrška navijača. Pobijedi li Dinamo večeras, bit će mu to prva europska pobjeda nakon 30. srpnja 2008. godine. U međuvremenu su izgubili ili remizirali u sedam ogleda. Za pobjedu protiv klasične bunker ekipe trebat će dobre izvedbe cijele momčadi, a najviše se očekuje od Marija Mandžukića.

Temišvar spreman dočekuje prvi ogled s nekim od hrvatskih klubova. Nakon remija s Ajaxom u prvom kolu puni su samopouzdanja i vjeruju u uspjeh. Smatraju da svojom obrambenom taktikom mogu protiv svih, a dodatna motivacija im je što nikad nisu pobijedili domaću europsku utakmicu. Momci trenera Ioana Sabaua dat će sve da se to promijeni, a najveći adut u toj utakmici bit će im rumunjski reprezentativac Gheorghe Bucur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mandžo najskuplji na travnjaku u Temišvaru

Iako je Dinamo puno poznatiji, prema Transfermarktu, dvije su momčadi slične vrijednosti. Dinamo je tek nešto skuplji, vrijedi 37.800.000 eura, dok vrijednost Temišvara glasi na 37.275.000 eura. Rumunji u momčadi imaju čak 18 stranaca, a u Europskoj ligi pravo nastupa imaju devetorica.

Najskuplji igrač Temišvara je napadač Gheorghe Bucur, čija vrijednost glasi na 3,5 milijuna eura. Armenac Artavazd Karamjan i golman Costel Pantilimon samo su nešto jeftiniji (3,3 milijuna eura).

Kod Dinama najskuplji je Mario Mandžukić (6 milijuna eura), slijede Slepička (2,5 milijuna eura), pa Luis Ibanez i Igor Bišćan  (2, 3 milijuna eura). Na dva milijuna normirani su Calello, Papadopoulos, R. Kovač, Cufre, Sammir, Vrdoljak. Od spomenutih najskupljih igrača večeras utakmicu neće započeti Slepička, Papadopoulos, Sammir i već duž vrijeme odsutni Ibanez i Bišćan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara