Dinart: Hrvati su se popravili u odnosu na SP. Za dva gola!

Dinart: Hrvati su se popravili u odnosu na SP. Za dva gola!

Tekst: Totalsport
Foto: Nenad Dugi (Cropix)

SVI FRANCUSKI rukometaši imaju namjeru zadržati se u reprezentaciji zaključno s Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, koje označavaju kao svoj glavni cilj...

Hrvatsku je reprezentaciju pohvalio Luc Abalo, najbolje desno krilno svijeta i uopće jedan od najtalentiranijih igrača današnjice, koji je svojim pogocima u drugom poluvremenu slomio Červarovu momčad.

"Nije im bilo lako igrati protiv suparnika koji ih već dvije godine neprestano tuče. Takva spoznaja sportaša uvijek mentalno blokira. Ponovilo im se isto opet. No, nećemo mi zbog toga izgubiti glavu. U našem je sportu svake godine konkurencija jaka. Znamo da će Hrvati sljedeće godine biti bolji."

Svog velikog rivala Igora Vorija i druge hrvatske zvijezde "bocnuo" je Didier Dinart, najbolji obrambeni rukometaš svijeta.

"Hrvatska se popravila u odnosu na SP prošle godine. Tada su nam zabili 19 golova, sada su uspjeli dva više. S pet su golova razliku smanjili na četiri."

Izbornik Claude Onesta priznao je da je strahovao za rezultat zbog dobre igre Hrvatske u prvom poluvremenu.

"Bilo bi bahato reći da se nisam brinuo. Ipak, osjećao sam da držimo sve u svojim rukama. Znao sam da nam Hrvati neće moći odolijevati 60 minuta. Morali su popustiti. Kad se to napokon dogodilo, kao što je bio slučaj sa Slovencima, Poljacima ili Islanđanima, niti Hrvati se nisu uspjeli vratiti u igru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lathoud: Alilović je samo odgodio neodgodivo

Bivši sjajni francuski lijevi vanjski rukometaš, Dennis Lathoud, u svojoj se kolumni za L'Equipe naklonio novim europskim prvacima napisavši da Hrvati u finalu nisu imali nikakve šanse.

"Hrvatski je golman u prvom poluvremenu samo odgodio ono što se već tada trebalo dogoditi. Jesmo li mi slabo pucali ili se on odlično postavljao? Vjerujem da uzrok lošije realizacije u napadu treba potražiti negdje između tih dviju opcija. U drugom je dijelu utakmice naša igra u napadu išla prirodno. Popravili smo kvalitetu šuta i ništa više nije bilo sporno. U trenucima nove manje krize, između 40. i 45. minute, Thierry Omeyer je obranio ono što je trebalo. To je bilo to", napisao je Lathoud.

Za perspektivu reprezentacije bivši se reprezentativac i veliki hrvatski rival iz vremena Ćavara. Smajlagića, Saračevića i Puca ne boji:

"Ova će momčad na okupu ostati do Olimpijskih igara u Londonu i dotad ne treba brinuti. Mislim da neće trebati niti nakon toga, jer Joli, Guigou, Karabatić i Abalo sve su redom igrači na tek 24:25 godina, koji pred sobom imaju još niz prekrasnih godina."

"Ova je momčad nešto posebno u francuskom sportu. Njezina je karakterna odrednica da im nikad nije dosta pobjeda, da žele pobjeđivati neprestano. Kada smo mi osvojili neku veliku titulu, znali smo se time zadovoljiti, opustiti se i potom podbaciti. S ovim momcima to nije slučaj. Gladni su i žedni pobjeda, te ih ništa na tom putu neće prekinuti. Kažem bravo i skidam im šešir, jer takav karakter imaju samo rijetki."

"Šveđani su između 1990. i 2000. godine imali veliku momčad koja je jako puno osvojila. Ova je naša reprezentacija osvojila sve, pa i više od toga. Ova je momčad nevjerojatna, ona je stratosferna."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara