Dnevnik neizlječivog Hajdukovca na Blogeru

Dnevnik neizlječivog Hajdukovca na Blogeru

"NEIZLJEČIVI Hajdukovac" Vinko Vuković dao je jasan uvid u tematiku svog virtualnog dnevnika naslovnom parolom Život na sjeveru. Pa tako na blogu novinara Slobodne Dalmacije možete pronaći crtice iz suživota splitskog kluba s njegovim vjernim navijačima, kakvim se autor deklarira. 

Obzirom da praćenje Hajduka kao jedna od stavki stoji i u opisu njegovog radnog mjesta, nema sumnje da ćemo na Vukovićevom blogu i u budućnosti čitati intrigantne informacije iz prve ruke. Indexov bloger između ostalog piše o neupamćenoj pomami za ulaznice protiv Sampdorije, razmatra uloge individua iz vodstva kluba u organizacijskom kaosu, prisjeća se nogometnih primitivaca poput Drpića, Šokote i Šukera, te poziva na strpljenje u slučaju Rukavina.. 

"Antu Rukavinu je njegova dobra vila odavno napustila. A dio publike mu samo otežava u traganju za novom. Baš kao što su mu do jučer pljeskali, a da zapravo ni njemu samome nije bilo jasno zašto to čine, tako sada jednako neshvatljivo zvižde. Momku je očito samopouzdanje na rezervi i umjesto da mu dignemo "kazaljku", mi činimo sve da ga izgubimo, prije nego smo ga i dobili. Najlakše je vikati "vadi ga vanka". Uostalom, uvijek je najlakše vikati..." - piše Vuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ukratko, Vuković vrlo živo prenosi uvijek zanimljive isječke s poljudskih tribina, ali i iz službenih prostorija na katu... 

A o svom navijačkom pozivu kaže:

"Nije da me ne zanima prošlost. Dapače, priznajem kako mi je drago slušati legende o majstorijama Bajde Vukasa ili kapetanskim batudama Frane Matošića, a o trenerskim počecima Tomislava Ivića, eurogolovima Bake Sliškovića ili funcutarijama Mikija Rapaića da i ne govorim. Isto tako priznajem kako mi i danas skoči tlak kada čujem (ili još gore kada se sjetim) kako smo tamo nekih godina umjesto igrača kupovali ostanak u ligi ili kako smo se na svakom iole zahtjevnijem europskom gostovanju sramotili, a da nedavne epizode s irskim pastirima i mađarskim proizvođačima kobasica i ne spominjem."

"Nije da me ne zanima prošlost. Velo misto mi je, uostalom, i danas najomiljenija televizijska lektira, a Prag poslije Splita najmiliji grad, jednako kao što mi je HSV najomraženiji klub, a Boro Primorac sinonim za grč u želucu, čovjek koji me podsjećajući na dan kada je jedan osmogodišnji dječak, umjesto ponosa, otkrio novu, neusporedivo oštriju dimenziju tuge. Nije, dakle, da me ne zanima prošlost. No, o njoj vam nemam namjeru pisati. Prošlosti je, uostalom, mjesto u - prošlosti, a Hajduku u - budućnosti"

D.R.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara