Dobije li Engleska SP 2018., profitirat će 5 milijardi dolara

Dobije li Engleska SP 2018., profitirat će 5 milijardi dolara

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

SVJETSKO nogometno prvenstvo donijet će Engleskoj oko tri milijarde funti, bude li ta zemlja izabrana za domaćina turnira 2018. godine, kazao je izvršni direktor kampanje Andy Anson.

"Svaka bi regija od toga profitirala. Nezavisne inicijalne studije pokazuju da bi se za vrijeme Svjetskoga prvenstva u Engleskoj moglo potrošiti oko pet milijardi funti, od čega bi engleska ekonomija profitirala za oko trimilijarde. Mislim da će po izradi tehničkoga plana kojeg očekujemo sljedeće godine završna studija pokazati još veći profit od ovoga kojeg sam spomenuo",  veli Anson.

Engleska je jedna od jedanaest zemalja-kandidata za Svjetsko prvenstvo 2018. ili 2022. godine. Kome će pripasti organizacija Međunarodna nogometna federacija (FIFA) odlučit će u prosincu sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, predsjednik Engleskog nogometnog saveza (FA) David Triesman već je otkrio da su u svrhe kandidature angažirani i neki strani nogometaši koji kruh zarađuju u Engleskoj. Tako za Englesku kandidaturu javno apliciraju Kanu, Kolo Toure, Roque Santa Cruz, Salomon Kalou, Kenwyne Jones, bivši Tottenhamov Argentinac Osvaldo Ardiles, West Hamov menadžer, Talijan Gianfranco Zola.

"Svaki od njihovih angažmana neprocjenjiv je za nas. Zbog engleske raznolikosti i prihvaćanja svaki nogometaš voli igrati ovdje. Oni su najbolji svjedoci kakvo je zadovoljstvo igranja na engleskim stadionima. Pomoći će nam o tome proširiti glas diljem svijeta i, nadam se, donijeti organizaciju SP-a 2018",  dodao je Anson.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara