Dobre ocjene Bišćanu u povijesnoj pobjedi Liverpoola

IAKO Igor Bišćan u povijesnoj pobjedi Liverpoola nad Chelsea u uzvratnom susretu polufinala Lige prvaka nije pružio izvedbu na razini one protiv Juventusa ili Deportiva, dobro je odradio svoj posao te je zajedno s Didijem Hammanom uspio zaustaviti moćni vezni red engleskog prvaka.

Engleski mediji različito su ocijenili Bišćanovu igru, ali svi redom ističu kako je bio izvrstan u defanzivnim zadacima, ali i da je nekoliko puta netočno dodao prema naprijed.

BBC Sport tako je Bišćanu dodijelio šesticu, koliko je dobio i njemački reprezentativac Didi Hamman, ustvrdivši kako je "Igor dobro držao pod kontrolom zadani dio terena, te uspješno odolijevao napadima Chelsea, iako je previše puta predao loptu protivniku".

Tabloid The Sun odlučio se za istu ocjenu za Bišćanovu izvedbu protiv Chelsea, ali valja napomenuti da je istu ocjenu koju je dobio i Didi Hamman, a nitko drugi iz momčadi "Redsa" nije dobio više od osmice.

"Na trenutke je izgledao fantastično, iako je prečesto gubio loptu." - piše The Sun.

Nogometni portal squarefootball.com Bišćanu  je dao osmicu, ustvrdivši da se Igoru nipošto ne smije dopustiti odlazak iz Liverpoola na kraju sezone.

"Iako Bišćan možda neće zaigrati u finalu ukoliko za susret budu spremni Gerrard, Hamman i Alonso, ali to nipošto ne bi bilo pravedno jer su njegovo poštenje i silna trka uspjela očuvati Liverpoolov vezni red u vrijeme kad su nedisciplina i ozljede ozbiljno ugrozile momčad. Javljeno je kako će Igor napustiti klub – ta odluka trebala bi biti promijenjena." - tvrdi Squarefootball.com.

Napomenimo samo još za kraj da je Igoru pobjeda nad Chelsea najljepša čestitka za 27. rođendan, koji je proslavio u utorak.

Sumnjamo da će jednom od rijetkih Hrvata koji su igrali ili će igrati u finalu Lige prvaka rođendan čestitati netko iz HNS-a, ali mi ćemo Belom ipak poželjeti sve najbolje.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara