Dobri rezultati mladih hrvatskih sportaša

ČAK 13 odličja osvojili su mladi hrvatski atletičari i plivači prvoga dana natjecanja na 11. ljetnim igrama mladeži Alpe - Jadran, koje se od 22. do 24. lipnja održava u Rijeci.

U konkurenciji 115 mladih športaša rođenih 1987. i 1988. godine iz sedam zemalja regionalne zajednice Alpe - Jadran hrvatski atletičari su osvojili osam medalja, od toga tri zlatna, tri srebrna i dva brončana odličja, a plivači jedno zlatno i jedno srebrno, te tri brončana.

Najvredniji rezultat od naših atletičara postigla je Arna Erega u utrci na sto metara prepone, koja je s rezultatom 13.63 osvojila zlatno odličje, ali i postavila novi hrvatski juniorski rekord. Zlatnim odličjem okitili su se Tin Banožić, koji je koplje bacio 63.03 metra, čime je postigao svoj najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri, te Joško Škara, osvojivši prvo mjesto u utrci na sto metara rezultatom 11.05.

Srebrno odličje osvojili su diskaš Krešimir Ereš, koji je hicem od 55.77 postigao osobni rekrod, Mateja Gregurić, koja je kuglu bacila na daljinu svoga najboljeg rezultata od 13.18 metara, i u utrci na 400 metara Matija Čop, koji je rezultatom od 50.03 također trčao najbolje vrijeme dosad.

Dvije brončane medalje osvojili su visaš Filip Fićor, s visinom osobnog rekorda od 192 centimetra i Siniša Grmuša, koji je u utrci na 110 metara prepone trčao 14.12 sekundi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plivači nisu puno zaostali za atletičarima a zlatnim odličjem okitila se naša muška štafeta na 4x100 mješovito, u sastavu Petar Mrčela, Ante Križan, Lovro Kustić i Marin Naranča, koji su plivali vrijeme 3:59,45.

Srebrno odličje je pripalo našoj ženskoj štafeti također na 4x100 mješovito, u sastavu Iva Grivičić, Lana Dragojević, Zrinka Korač i Eni Bratović u vremenu 4:29,53.

Brončanim odličjem su se okitili, uz osobne rekorde, Iva Grivičić na sto metara leđno, rezultatom 1:05,87, i Lana Dragojević na 200 metara prsno, rezultatom 2:44,14, dok je treću brončanu medalju za naše plivanje osvojio Ante Zoričić na sto metara slobodno, s rezultatom 53.98.

Za medalje će se još boriti košarkaši, odbojkašice i tenisači, koji su u prednatjecanjima s pobjedama uvjerljivo osvojili prvo mjesto u svojim skupnama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara