Dobrotvor Srna: Organizirao dolazak 500 siročadi i djece s teškoćama u razvoju na utakmicu

Dobrotvor Srna: Organizirao dolazak 500 siročadi i djece s teškoćama u razvoju na utakmicu

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

HUMANOŠĆU se iskazao hrvatski nogometaš Šahtara Darijo Srna organiziravši dolazak pet stotina djece na dvoboj drugog kola Europa lige između Šahtara i Partizana u Donjecku.

Pobjedu domaćeg sastava 4:1 gledali su tako štićenici više socijalnih i zdravstvenih ustanova u okolici Donjecka, među ostalim siročad, djeca s poteškoćama u mentalnom razvoju, te djeca sa slušnim odnosno govornim problemima.

Kapetan Šahtara za sve je nabavio ulaznice, te im organizirao prijevoz uz pomoć 20 autobusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo mi Šahtarovi navijači. Iznimno smo zahvalni Dariju Srni na njegovom naporu"izjavila je Natalija Volkova, ravnateljica ustanove za siročad i siročad s problemima u mentalnom razvoju, dok je 27-godišnji Metkovčanin odgovorio:

"Nije to baš za komentirati. Iskreno, volio bih da je to ostala tajna. Sada kad je već otkrivena, mogu reći da sam samo djeci želio priuštiti malo zabave. Nama je jako teško razumjeti koliko su njima ovakve stvari važne. Sa sigurnošću jedino mogu najaviti da mi ova akcija neće biti posljednja.

"Zašto sam izabrao utakmicu s Partizanom? Zato što smo igrali prvu domaću utakmicu u novom natjecanju, Europa ligi. To je bio povijesni događaj i zato mi je drago da su ta djeca bila njegovim dijelom."

Poznato je da Darijo ima brata, Igora, koji pati od Downova sindroma. U blizini srca stoga je dao tetovirati njegovo ime.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara