Domaće finale u Moskvi: Safin protiv Kunjicina

Domaće finale u Moskvi: Safin protiv Kunjicina

RUS MARAT SAFIN ušao je u finale moskovskog ATP turnira bez borbe, dok je njegov sunarodnjak Igor Kunjicin u polufinalu pobijedio francuskog veterana Fabricea Santoroa 6:4, 6:3.

Naturalizirani Nijemac Miša Zverev, momak rođen u Moskvi i sin bivšeg ruskog tenisača Aleksandera Zvereva, predao je zbog bolesti polufinalni susret Maratu Safinu bez borbe.

Safin je prije dvije godine izgubio finale Kremlin Cupa od sunarodnjaka Nikolaja Davidenka, kojeg je na ovom turniru pobijedio u četvrtfinalu, i to je bio i posljednji Safinov finale na nekom ATP turniru. Ukupno je u karijeri dobio 15 od 26 finala, a nakon točno dvije godine dobio je opet priliku boriti se za naslov pobjednika.

Suparnik u nedjelju bit će mu 71. tenisač svijeta, sunarodnjak Igor Kunjicin, kojeg je dosad redovito pobjeđivao u tri prethodna susreta. Jednu od tih pobjeda Safin je upisao baš u Moskvi prije dvije godine, ali tada u polufinalu. Kunjicinu će ovo biti prvi finale na nekom ATP turniru u karijeri u pojedinačnoj konkurenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Moskva, polufinale:

Safin (7) - Zverev – predaja Zvereva bez borbe

Kunjicin - Santoro 6:4, 6:3

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara