Doping: Ben Johnson tuži Carla Lewisa

KANADSKI sprinter Ben Johnson, čuven po najvećoj dopinškoj aferi u povijesti atletike, namjerava tužiti američku atletsku legendu Carla Lewisa nakon izbijanja skandala o zataškavanju dopinga na Olimpijskim igrama u Seulu 1988.

Johnsonov odvjetnik je u Sydneyu kazao kako će na sudu tražiti astronomsko obeštećenje od Lewisa, ali i Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) i Međunarodnog atletskog saveza (IAAF) jer je sada jasno da je njegov klijent ispao "žrtvom" na OI u Seulu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Johnson je u Seulu oborio svjetski rekord za zlato na 100 metara, ali je olimpijsku medalju morao vratiti nekoliko dana kasnije jer mu je nalaz bio pozitivan. No, otkrićem negdašnjega čelnika anti-doping komisije Olimpijskog odbora SAD-a Wada Exuma, četvorica od prvih pet iz te famozne utrke na 100 metara - Johnson, Lewis, Linford Christie i Dennis Mitchell - pali su na doping testu, ali je objavljen samo Johnsonov pozitivni nalaz.

"To je bila prava korupcija od strane Amerikanaca, tek se treba otkiti čime su to ucijenili MOO. Johnson je tada znao da je i Lewis pozitivan, a sada to zna cijeli svijet. Odgovorne osobe iz Američkog olimpijskog odbora su aferu zataškale što je nevjerovatno licemjerje", kazao je Johnsonov odvjetnik Morris Chrobotek, dodavši kako će zatražiti da Lewis vrati zlatnu olimpijsku medalju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara