Doping: WADA testirala Kenterisa i Thanou

MEĐUNARODNA antidopinška agencija (WADA) nenajavljeno je testirala grčke atletičare Kostasa Kenterisa i Ekatarinu Thanou, koji su zbog izbjegavanja dopinške kontrole izbačeni s Olimpijskih igara u Ateni, objavila je grčka televizija.

Stručnjaci WADA-e su nenajavljeno pokucali na vrata najpopularnijih grčkih atletičara kako bi uzeli uzorke. Predsjednik WADA-e, Richard Pound je uvjeren kako su Kenteris i Thanou pokušali nastupiti na OI dopingirani, a potom su izveli show s prometnom nesrećom kako bi dobili na vremenu i pokušali se izvući.

"Vjerujem kako će oboje atletičara, te njihov trener zbog svojih postupaka na OI biti kažnjeni," dodao je Pound.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pound je u razgovoru za televiziju pohvalio grčko pravosuđe, koje je odlučilo kazneno goniti Kenterisa, Thanou, njihova trenera, te službenike bolnice u kojoj su bili primljeni nakon navodne prometne nesreće. Državno tužiteljstvo je naime, nakon tromjesečne istrage došlo do dokaza da su Kenteris i Thanou lažirali prometnu nesreću i potom se sklonili u bolnicu kako bi izbjegli odlazak na dopinšku kontrolu.

Kenteris je na Olimpijskim igrama u Sydneyu šokirao atletski svijet osvojivši zlato na 200 metara, dok je Thanou bila srebrna na 100 metara. U četiri godine, od Australije do Grčke, Kenteris je uzeo i svjetski i europski naslov, ali se tijekom sezone na utrkama pojavljivao tek jednom ili dvaput godišnje. Noć uoči službenog otvaranja 28. ljetnih Olimpijskih igara nisu se pojavili na obvezni dopinški test, a iste su večeri doživjeli misterioznu prometnu nesreću. U bolnici su proveli pet dana iako su doživjeli lakše nesreće, a nakon toga su povučeni s Igara.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara