Dorfmeister ne vjeruje da može dostići Janicu

Dorfmeister ne vjeruje da može dostići Janicu

AUSTRIJSKA veteranka Svjetskog skijaškog kupa, Michaela Dorfmeister, koja je u ovom trenutku glavna konkurentica našoj Janici Kostelić u ukupnom poretku, ne vjeruje da do kraja sezone može dostići najbolju svjetsku skijašicu.

No, unatoč fantastičnim rezultatima koje postiže u zadnje vrijeme, Dorfmeister nema namjeru promijeniti svoju odluku o prestanku nastupa u Svjetskom kupu nakon kraja sezone.

"Ovih dana zaista uživam u skijanju, ali da, definitivno idem u mirovinu nakon ove sezone." - kazala je Dorfmeister Reutersu, pa dodala kako je upravo ta odluka, koju je donijela uoči početka sezone, utjecala na odlične rezultate koje postiže u svojoj posljednjoj sezoni.

"Želim se pokazati jer mi je ovo zadnja sezona, ali i zato što želim uživati u svom skijanju. Kad sam na startu, jednostavno se zabavljam i pokušavam skijati što je moguće brže." - ustvrdila je austrijska skijašica, koja je nakon superveleslalomske pobjede u St. Moritzu ubilježila i pobjedu u spustu. Bila je to njezina treća pobjeda ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reuters piše kako je u ovom trenutku Dormeister najozbiljnija konkurencija Janici Kostelić u ukupnom poretku Svjetskog kupa. No, prednost Janice Kostelić i relativna inferiornost Michaele Dorfmeister u tehničkim disciplinama impliciraju da će Austrijanka vrlo teško dostići Janicu, piše agencija.

"Moji treneri mi govore da jako pazim na ukupni poredak, ali ja im odgovaram da sami paze na to ako žele." - našalila se Dorfmeister, koju su potom novinari Reutersa upitali postoje li šanse da osvoji svoj drugo Veliki Kristalni globus u karijeri.

"Prije Olimpijskih igara vozi se još puno tehničkih disciplina u kojima će Janica nakupiti bodova, a nakon Igara vozi se samo još jedan spust. Naravno da je uvijek moguće da osvojim Veliki Kristalni globus, ali mislim da je za mene realnije tražiti pobjedu u spustu i superveleslalomu." - zaključila je austrijska skijašica.

Index.hr/Reuters

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara