Doživotno suspendirani Savić: Nisam kriv, namjestio mi je jedan tenisač iz svjetskog vrha!

Doživotno suspendirani Savić: Nisam kriv, namjestio mi je jedan tenisač iz svjetskog vrha!

Foto: tenisalternative.com

SRPSKI tenisač David Savić, koji je dobio doživotnu suspenziju zbog pokušaja namještanja mečeva, negirao je svoju krivnju i najavio žalbu Međurodnom sportskom sudu (CAS).

The Tennis Integrity Unit (TIU), tijelo koje djeluje na inicijativu Grand Slam povjerenstva, Međunarodne teniske federacije (ITF), Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) i Ženskog teniskog udruženja (WTA), presudilo je da je David Savić, 659. tenisač svijeta koji nikada u karijeri nije igrao neki turnir iznad razine ATP Challengera, kriv za kršenje tri stavke anti-korupcijskog programa.

Saviću je uz doživotnu suspenziju izrečena i kazna od 100 tisuća dolara.

Savić je izdao priopćenje, u kojem tvrdi da mu je cijelu priču namjestio jedan tenisač koji je trenutno u svjetskom vrhu, s kojim je bio jako dobar prijatelj u juniorskim danima, te s kojim nije imao kontakt gotovo 11 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj igrač tvrdi da sam ga kontaktirao i nudio mu novac za namještanje mečeva, što je potpuna neistina. On me je prijavio TIU-u, koji je na osnovu toga pokrenuo istragu protiv mene tijekom siječnja, kada sam i prvi puta saznao da se vodi postupak protiv mene. Tražio sam da u prisustvu predstavnika TIU-a pozovemo tog igrača i razjasnimo priču, ali mi to nije bilo dopušteno. Tijekom saslušanja mi je TIU više puta nudio da priznam dijelo koje nisam počinio. Nisam na to pristao, jer sam vjerovao u istinu i pravdu. Želio sam dokazati svoju nevinost u arbitražnom postupku. Kako u tome očito nisam uspio, ići ću do kraja i u roku od 20 dana kada moj branitelj primi ovu nevjerojatnu odluku, podnijet ću žalbu Sportskom arbitražnom sudu (CAS). Uvjeren sam da ću dokazati svoju nevinost i skinuti ljagu sa svog imena'", napisao je, između ostalog, Savić u priopćenju.

U zaključku je istaknuo:

"Ne mogu se oteti dojmu da sam prosto izabran kao žrtveno janje koje bi bez ijednog izravnog dokaza trebalo biti osuđeno ovako drastično, a kao primjer dugim tenisačima".

Savić je drugi tenisač koji je dobio ovako rigoroznu kaznu. Prvi je bio Austrijanac Daniel Köllerer koji također više nema pravo nastupati na teniskim turnirima, bilo kakve kategorije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara