DR. VELIMIR ŠUŠAK PLIVAO OD NOVOG MASLENIČKOG MOSTA DO RIVE U MASLENICI

U povodu 11. obljetnice akcije Maslenice i 12. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske dr. Velimir Šušak plivao je danas od novoga Masleničkog mosta do Rive u Maslenici.

Dionicu dugu oko milju Šušak je preplivao za 40-ak minuta.

Unatoč hladnom vremenu i temperaturi mora od šest stupnjeva, dr. Šušak je izdržao.

Na Rivi u Maslenici dočekali su ga i čestitali mu na tom šestom maratonu, koji svake godine pliva u čast akcije Maslenice, načelnik jaseničke općine Martin Baričević i ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.

Domaćin - općina Jasenice u znak zahvalnosti darovala je dr. Šušku jasenički pršut. Dr. Šušak zahvalio je na srdačnom prijamu i dočeku stotinjak mještana i gostiju te je najavio da će pokušati ovog ljeta preplivati La Manche.

Na masleničkoj rivi danas je ministar Božidar Kalmeta najavio njezinu obnovu, koja će stajati oko četiri milijuna kuna, a novac će dati Ministarstvo. Posao će biti gotov, rekao je Kalmeta, do kraja ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sljedeći projekt koji je već u realizaciji, nastavio je Kalmeta, jest gradnja Masleničkog mosta na mjestu nekadašnjeg, srušenog.

Taj most potreban je tamošnjem pučanstvu, koje ne prometuje autocestom zbog spoja Jasenica i Posedarja, ali isto tako može poslužiti kao pričuvna veza preko Novskog ždrila. Most će biti dug 315 metara i bit će na 55 metara nadmorske visine, rekao je Kalmeta.

I treći projekt koji je ministar mora, turizma, prometa i razvitka najavio jest popravak ceste od Obrovca do Jasenica.

Rekao je da je lokacijska dozvola za tu cestu već izdana, a očekuje se i građevinska.

Ta bi cesta trebala biti obnovljena do početka sljedeće godine, do kada bi se trebao izgraditi i Maslenički most na mjestu na kojem je bio stari.

(Hina) ima mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara