Druga faza priprema rukometaša počinje 2. siječnja u Poreču

PRIPREME hrvatske rukometne reprezentacije za nastup na Europskom prvenstvu u Sloveniji odvijat će se u dvije faze. Prva, koja završava sutra u Zagrebu, te druga, koja započinje već 2. siječnja u Poreču, izjavio je danas na konferenciji za novinare izbornik svjetskih prvaka Lino Červar.

Červar ima problema s povredama igrača, ali se nada da će u Poreč potpuno zdravi doći i Ivano Balić, koji ima povredu prsta, te Petar Metličić koji ima problema s ramenom.

U Poreču će se uvježbavati taktičke varijante s kojima Červar vjeruje da bi mogao ponovno iznenaditi protivnike kao i na SP u Portugalu, ali i pronači neka rješenja na poziciji desnog vanjskog igrača na kojoj je nezamjenjiv Petar Metličić. Pripreme u Poreču završavaju 21. siječnja, a 22. se igra prva utakmica protiv Španjolske u Ljubljani.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HRS-a Željko Kavran rekao je da ćeuskoro sa slovenskom policijom biti dogovoren organizirani dolazak hrvatskih navijača u Ljubljanu i zaželio da hrvatski navijači u Hali Tivoli stvore istu onu sportsku atmosferu kakvu su stvorili mađarski navijači u završnici svjetskog ženskog prvenstva u Domu sportova.

Prvi vratar naše selekcije Vlado Šola rekao je da Hrvatska nastupa u možda najtežoj skupini sa Španjolskom, Danskom i Portugalom, te da će veliki uspjeh biti i proboj u drugi krug natjecanja, ali naši će napraviti sve da pobijede u sva tri susreta, a po njegovim riječima posebno će važan biti prvi dvoboj protiv Španjolske koji se igra 22. siječnja.

Koordinator za muški rukomet u HRS-u Zoran Gobac naglasio je da ovaj stručni stožer ima apsolutnu podršku čelništva HRS-a, te izrazio uvjerenje da će stručni stožer na čelu s Linom Červarom i Irfanom Smajlagićem voditi naše rukometaše i na Olimpijske igre u Ateni, ali i na sljedeće svjetsko prvenstvo 2005. u Tunisu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara