Duvnjak: Hvala Zagrebu na ovakvom dočeku

Duvnjak: Hvala Zagrebu na ovakvom dočeku

Tekst: Dea Redžić
Foto: Cropix, Neja Markičević

"TKO ĆE kome, ako neće svoj svome", uz osmijeh je komentirao Manuel Štrlek nakon što su Duvnjak, Vori i Lacković u pola sata zabili Zagrebašima 15 golova.

Od početka je to bila jednosmjerna ulica za domaćine. Da je obrana Zagreba postojala u prvom dijelu, i da Senjanin Maglajlija razloge zbunjenosti nije morao tražiti na prepunim tribinama, koje su "djelovale sputavajuće, umjesto motivirajuće za njegove igrače", možda je moglo biti i drugačije. Ovako, arhiviranje iskustva ostat će najveći plus iz ove utakmice za igrače poput Gojuna, Kopljara, Pešića, Marića, Špelića koji put u Ligi prvaka nastavljaju u osmini finala, a ždrijeb će odlučiti hoće li se boriti protiv Barce, Loewena ili Čehovskih Medvjeda.

"Imali su priliku u drugom dijelu, no i mi smo imali sreće, odbile su nam se neke lopte... Dali su zaista sve od sebe i u Ligi prvaka će Zagreb imati što reći, posebno kad im se vrati Tonči Valčić", govorio je Domagoj Duvnjak, još pod dojmom zagrebačke atmosfere.

Kao da su čekali baš dolazak u Zagreb da odigraju jednu od boljih utakmica sezone. Vori, Duvnjak i Lacković govorili su da ne očekuju zvižduke tribina, ali teško da su mogli očekivati ovacije koje su pobrali. Zagrebačka publika jednako ih je toplo dočekala kao Balića i Džombu, ali oni nisu imali milosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Profesionalac sam. Žao mi je što se dogodilo da ovako odigram baš protiv Zagreba. Od početka smo kontrolirali susret, ova pobjeda je zaslužena. No, pamtit ću je posebno zbog ovog dočeka, drago mi je zbog navijača i hvala im."

"Odigrali smo jako dobru utakmicu. Od početka smo držali igru u našim rukama. Ušli smo maksimalno zbog poraza u prvenstvu, morali smo se iskupiti. Dobro smo se i lijepo osjećali u Areni, igrali smo bez pritiska. Mislim da su gledatelji mogli uživati u utakmici. Zagreb? U drugom dijelu bili su opasniji, to je pravi smjer u kojemu moraju ići u osmini finala", poručio je Blaženko Lacković, koji je mogao biti zadovoljan i svojom šuterskom izvedbom.

Na zagrijavanju ih je bilo zaista lijepo gledati. Džombu kako pokušava isprovocirati Laca, ili Balića koji se svaki put slučajno zabije baš u Vorija ili Duvnjaka. No, kad je utakmica krenula i slegnuli se dojmovi toplog susreta starih znanaca, ostala je samo golema razlika u kvaliteti između Zagreba i HSV-a. Kod nekih, poput Džombe, i frustracija zbog drugog uzastopnog poraza pred domaćom publikom.

"Ipak smo nešto pozitivno izvukli iz svega ovoga. Moramo ispraviti greške u obrani, posebno one tehničke prirode i spriječiti da nam zabijaju lake golove. No, imamo dosta vremena da se sredimo prije osmine finala", dodao je Štrlek.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara