Dvoboj sa Škotskom osiromašen za igrače Rangersa i Celtica

Dvoboj sa Škotskom osiromašen za igrače Rangersa i Celtica

IAKO se Rangersov veznjak Barry Ferguson sa smješkom na licu vratio sa specijalističkog pregleda, jer najvjerojatnije neće morati na operaciju gležnja prije kraja sezone, škotski izbornik George Burley nikako ne može biti zadovoljan pred dvoboj s Hrvatskom iduće srijede.

Osim što Ferguson najvjerojatnije neće igrati, tri dana nakon sraza Škotske i Hrvatske igra se najveći škotski derbi Rangers - Celtic. Kada se pogleda ljestvica (Rangers 68 bodova, Celtic 65 i utakmicu više) jasno je zašto je škotski izbornik zabrinut.

"Razgovarao sam s trenerima Strachanom i Smithom i nema jamstava ni za jednog njihova igrača da će doći. Obje momčadi prije Hrvatske igraju još po jednu utakmicu, a nekolicina igrača načeta je lakšim ozljedama." - kaže George Burley.

S vratarima Burley nema problema. Najavljuje kako će ipak povjerenje dati Craigu Gordonu iz Sunderlanda dok će Allan McGregor utakmicu promatrati s klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije dva dana kada je škotski izbornik objavio popis za prijateljski ogled s Hrvatskom vidjelo se da će u ovoj utakamici dosta nade polagati u mladiće. Tako su pozvani 20-godišnji Steven Fletcher iz Hiberniana te 23-godišnji Christophe Berra iz Hearsta. "Barem će jedan od njih debitirati protiv Hrvatske." - zaključuje Burley.

Nama kao da je pala sjekira u med. Barry Ferguson je praktički otpisan, a Celticovci i Rangersovci će razmišljati o međusobnom obračunu. Vrata prema pobjedi na Hampden Parku malo su se odškrinula, no lopta je okrugla.

M.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara