Ecclestone: Formula 1 nije u krizi, a momčadi su same krive za izmjenu pravila

Ecclestone: Formula 1 nije u krizi, a momčadi su same krive za izmjenu pravila

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

BERNIE ECCLESTONE, čelni čovjek Formule 1, pozvao je na smirivanje strasti nakon prve utrke nove sezone Formule 1, Velike nagrade Bahraina.

Nakon utrke na stazi Sakhir proteklog vikenda u kojoj je Ferrari slavio dvostruku pobjedu, pojavile su se brojne kritike na račun novouvedenih pravila u Formuli 1, poput onih o zabrani nadolijevanja goriva, kao i pravila da se u utrku mora startati s gumama s kojima je završen kvalifikacijski trening.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takva su pravila prema brojnim vozačima (primjerice Jensonu Buttonu i Michaelu Schumacheru) "praktički onemogućila prestizanje" osim u slučaju protivničke pogreške i učinila utrkivanje "dosadnim".

"Mislim da u ovom trenutku ne možemo ništa učiniti i ne smijemo odmah kritizirati nova pravila. Sada nas čekaju četiri brze utrke i pričekajmo i vidimo kako će se momčadi prilagoditi. Prve utrke pod novim pravilima uvijek predstavljaju veliki zaokret i momčadi moraju još učiti", izjavio je Ecclestone uz dodatak da su za primjenu novih pravila krive i same momčadi, jer su ih jednoglasno prihvatili uoči nove sezone.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara