Engleski gay aktivisti stali u obranu Cristiana Ronalda

Engleski gay aktivisti stali u obranu Cristiana Ronalda

JEDAN od trenutno najomraženijih ljudi u Engleskoj, Cristiano Ronaldo, kojeg na Otoku preziru zbog toga što ga smatraju odgovornim za isključenje Waynea Rooneya u četvrtfinalnoj utakmici Engleske i Portugala i kome se izruguju radi njegovog konstantnog nesportskog iznuđivanja jedanaesteraca, ipak je u Engleskoj pronašao nekoga tko je stao u njegovu obranu: žestokog borca za prava homoseksualaca, Petera Tatchella.

Aktivist za prava gayeva obrušio se na engleske medije, prije svega na tabloid Sun, koji su nakon utakmice Engleske i Portugala vrijeđali Ronalda, a najviše ga smeta ono što zove "homofobičnim vrijeđanjem Ronalda, nakon što su ga novinari Suna nazvali "pederčićem" i "ljepotanom".

Independent navodi da "takav način pisanja na grupe koje se bore za prava homoseksualaca djeluju kao crvena krpa na bika". Stoga Tatchell od Engleskog nogometnog saveza zahtjeva da se takvi tekstovi prijave Novinarskoj komisiji za prigovore.

"Sunove homofobične uvrede protiv Cristiana Ronalda su nedopustive. Pozivamo nogometni Savez da dokaže svoju proklamiranu želju da se bori protiv homofobije tako da prijavi Sun nadležnoj komisiji. Nogometni savez je obećao da će se odlučno boriti sa homofobijom i štititi igrače koji su žrtve homofobnih predrasuda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FA naravno sad ima prečeg posla, tako da se sada ne želi uključiti u obranu Ronalda, osim što su preko glasnogovornika poručili kako su "iznimno aktivni u iskorjenjivanju homofobičnog ponašanja u nogometu", a Tatchella su uputili na Sun, jer ne žele ulaziti u rasprave sa medijima.

Cristiano Ronaldo i inače "nije mrzak" pripadnicima gay zajednice, jer je poznato kako ga je primjerice nizozemski magazin "Gay Krant" proglasio "najseksipilnijim igračem" Eura 2004 i SP-a u Njemačkoj.

Z.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara