Engleski mediji Modrića sele u Chelsea

ODLAZAK Luke Modrića s Maksimira svakim se danom neizbježno sve više bliži, a njegova nogometna budućnost je, čini se, Chelsea. Jer ako itko u ovom trenutku može isplatiti Lukinu vrijednost, onda je to Roman Abramovič.

Sinoć u Makedoniji nisu bili samo Chelseajevi skauti. U Vip loži glavnog stadiona sjedio je i menadžer Avram Grant osobno. A s obzirom na teren, Chelseajev trener znao je da ne dolazi gledati dobar nogomet. Njega je zanimao samo hrvatski velemajstor koji će, čini se, iduće ljeto ili možda već ovu zimu stajati uz bok Franku Lampardu i Michaelu Ballacku. Sinoć nažalost nije mogao vidjeti ni djelić od Modrićeve opjevane kreativnosti; Hrvatska je izgubila bitku s makedonskom kaljužom.

Ali je zato izborila plasman na Euro, a za tri dana dolazi na Wembley gdje će istu privilegiju pokušati zaraditi Englezi. Gordom Albionu u londonskom hramu nogometa potreban je bod kako bi izbjegli najveću katastrofu u povijesti engleskog nogometa. Otočki mediji jutros su puni analiza hrvatske reprezentacije, predviđaju, naravno, pobjedu, ali čak je i njihova bahatost nakon ovih kvalifikacija pomalo otupjela pa otvoreno priznaju kako im neće biti nimalo lako.

A najčešće spominjano ime je Luka Modrić. Mnogo je mjeseci prošlo otkad se ime Dinamovog genijalca prvi put pojavilo u engleskim medijima. Ali samo malim slovima, u takozvanim trač rubrikama. Tada se pričalo kako je za najveći talent hrvatskog nogometa zainteresiran Arsene Wenger. Samozatajni Francuz to nije nikad potvrdio, Wenger nema običaj otkrivati imena igrača koji mu zapnu za oko prije nego što ih dovede u klub. Kako ga konkurencija ne bi pretekla. No, ako je Modrić doista bio želja Arsenalovog trenera, Wenger će ovoga puta žaliti što nije djelovao na vrijeme. Jer sad je na Luku oko bacila veća, štoviše, najveća riba.

Teško da ima utjecajnije engleske sportske tiskovine u kojoj danas nije osvanuo naslov: "Luka Modrić u Chelseaju". Ili neka varijacija na temu. Nakon što je Observer svojim čitateljima otkrio ono što hrvatski mediji već danima znaju, da je Zdravko Mamić bio na pregovorima kod Romana Abramoviča, krenule su priče o Modrićevom dolasku u Chelsea. Velike tekstove veznjaku hrvatske reprezentacije posvetili su Evening Standard, Guardian, Telegraph... A u većoj ga ili manjoj mjeri spominju i ostali mediji.

Nagađa se o cijeni, za koju se nagađa kako iznosi najmanje 15 milijuna funti. Velik je to novac, vjerojatno će biti i veći. Ali za Romana Abramoviča ipak samo sitniš. Mnogi predviđaju kako će Modrić jedan modri dres drugim zamijeniti već u siječnju, no ljeto se ipak čini kao izglednija opcija. Posebno ako Dinamo napokon dođe do dugo priželjkivanog europroljeća. No, šest mjeseci manje ili više ne čini nikakvu razliku. Jer, gotovo je sigurno da će u Austriji i Švicarskoj igre hrvatske reprezentacije zbog jednog svog igrača Chelsea promatrati s posebnom pozornošću.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara