Engleskoj bod protiv Izraela

LICE engleskog menadžera Stevea McClarena je nakon svakog susreta kvalifikacija za Euro 2008 sve duže i duže. Niti jedan njegov prethodnik nema takav katastrofalan rezultat  kada je u pitanju neefikasnost: pet utakmica samo jedan pogodak.

"Smeće, smeće" uzvikavalo je 4000 engleskih navijača nakon susreta protiv Izraela.

Potpuna dominacija terenom, gotovo 70% posjeda lopte, 11 udaraca na gol (prema 4 Izraela), nekoliko čistih prilika i sve je to bilo dovoljno samo za bod što je ispod i želja i ambicija Engleza prije meča.

Kapetan gostiju John Terry jasno je prije meča istakao da je sve osim pobjede neuspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelci su krenuli silovito i u prvih pet minuta stvorili dvije izgledne prilike, no Balili i Benayoun nisu imali snage za završnicu. Nakon toga, domai su svjesno predali teritorij terena gostima, umrtvili igru vrebajući prigode za kontranapade. Englezi su poklon objeručke prihvatili no razlika u ritmu kojim se igra u Premier ligi i na večerašnjoj utakmici dovodio je Engleze ponekad u situaciju da nisu znali što bi od tolike premoći. No, ipak stvorili su nekoliko čistih prilika. Lampard je sam mogao riješiti susretu. Jednom u prvom poluvremenu, dva puta u drugom bio je gotovo oči u oči sa vratarom domaćih Aouateom. Zatim Terry, pa Defoe pred kraj meča. Mreža Izraela se tresla, ali su zbog zaleđa opravdano poništeni pogoci Richardsa i Defoea.

"Frustrirajuće, razočaravajuće, nakon toliko premoći i šansi nismo uspjeli pobijediti. Sve je izgledalo dobro do šesnesterca a onda ništa. To si više ne možemo dozvoliti. Situacija u našoj grupi naravno ovisi i od rezultata drugih mečeva, ali mi ne smijemo svoju sudbinu staviti u ruke drugih. Ništa, idemo dalje, mora krenuti" - bio je vidno razočaran nakon susreta Steve McClaren.

M.J.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara