Englezi uživaju u našem posipanju pepelom

Tekst: V.B.
Foto: AFP

ENGLEZIMA nije bilo dosta tek komentirati sramotnu hrvatsku igru i glorificirati svoju, već radosno prenose naše posipanje pepelom. Klasično pojačavanje užitka...

> Lennon zamijenio Walcotta na mjestu hrvatskog krvnika i heroja nacije

> Ponižena, deklasirana, osramoćena, devastirana, pregažena", birajte...

> Pokrivač: Nema opravdanja, iako dugo nisam igrao lijevog beka

> Video - Bilić: Nakon ovog poniženja moramo navijati za Englesku

> Bolna statistika: Najveći porazi hrvatske reprezentacije

> Bilić: Ovo je prizemljenje, oboljenje, poraz koji ostavlja trag

> Kako do dodatnih kvalifikacija?

> Od Berlina preko Beča do Londona: Hrvatski navijač opet u terenu!

> Capellovo najbolje poluvrijeme: Naljutio sam se kada smo primili gol!

> Hrvatska invazija s Picadillyja krenula na Wembley

> Video: Mitski ogledi s Englezima - od Mrmića do Petrića

"Posramljeni; Najgori poraz u povijesti", samo su neki od naslova naših medija koji Englezi prenose bezobrazno likujući zbog sinoćnje pobjede.

"Ono što je najtragičnije, ovaj izrazito težak poraz Hrvata na Wembleyju uopće ne odražava pravo stanje stvari na terenu. Naime, poraz hrvatskih nogometaša mogao je biti još i teži uzevši u obzir omjer naga na travnjaku i prilike Gordog Albiona", nastavljaju Englezi uživajući u samokritičnosti Hrvata.

"Ne sjećamo se kada smo vidjeli takvu nemoćnost Hrvatske na terenu. Ta nemoć gotovo da je plašila", još je jedan od citata iz hrvatskih medija.

Englezi u svojim osvrtima na sinoćnju utakmicu dosta često koriste podatak da je ovo najteži poraz Hrvatske od samostalnosti 1991. godine i odvajanja od Jugoslavije. Očigledno im se svidio taj podatak pa ga koriste svako malo.

Nema sumnje da je sinoćnja pobjeda Capellovih trupa prava satisfakcija za Otočane, koje je Hrvatska na gotovo jednako bolan i sramotan način porazila dvije godine prije na istom terenu. Ipak, Engleska Hrvatsku nije izbacila sa SP-a, međutim nažalost imaju tu priliku sljedeći mjesec, jednom indolentnom predstavom u Kijevu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara