EP JEDRENJE: CIESSE TWIN SOUL PRESTIGAO MATRIXA

Talijanska jedrilica Ciesse Twin Soul4 sa kormilarom Albertom Manfrediniem preuzela je vodstvo nakon šestog dana VIP IMS Europskog prvenstva krstaša koje se do subote održava u akvatoriju otoka Cresa. L

Šesti dan jedrenja donio je potpuni preokret na vrhu, a borba za naslov europskog prvaka dostigla je vrhunac prije posljednjeg dana jer je razlika od prve do četvrte jedrilice samo pet bodova. Ciesse Twin Soul4 bježi samo jedan bod također talijanskim jedrilicama Matrixu sa kormilarom Luigiem Amedeom Melegariem i Telefonica Moviestaru, aktualnom svjetskom IMS prvaku pod španjolskom zastavom na kojem jedri talijanska posada na čelu sa skipperom Giorgiom Goldoniem. U borbu za naslov još se može umiješati i talijanski krstaš Indeco Carma sa Salvatoreom Eluisseom za "timunom", kome vodeći bježi pet bodova.

I hrvatsko jedrenja ima razloga za slavlje jer je u šestom danu jedrenja po maestralu jačine do 12 čvorova pobijedio opatijski DSK Zvonimira Bezića, Riječanin Darko Hajdinjak je sa Viktorijom bio deseti, a Croatel One Ivana Kureta utrku je završio kao 16.

Croatel One ostaje najbolje plasirani hrvatski brod na prvenstvu, Splićani su sedmi sa 20 negativnih bodova više od vodećeg, dok je Hajdinjakova Viktorija deveta sa dva boda više od Kureta. Među prvih dvadeset krstaša Europe su još dva pod hrvatskom zastavom - opatijski DSK i AA sa Orebića.

VIP IMS Europsko prvenstvo u Cresu je najveća međunarodna regata krstaša ikad održana u Hrvatskoj, jer je došla čak 55 jedrilica iz Italije, 27 ih je iz Hrvatske, a tu su predstavnici Slovenije, Austrije, Češke, Finske, Španjolske i Izraela. Dosadašnja europska prvenstva održavala su se u Punta Ali u Italiji, te jedno u švedskom Goeteborgu, pa je Hrvatskoj učinjeno veliko priznanje dodjelom domaćinstva. Ukupan broj od 91 jedrilice koje su došle u Cres dvostruko nadmašuje dosadašnji rekord po broju sudionika, na što su organizatori iz riječkog SCOR-a i creskog Refula vrlo ponosni.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnje jedrenje je u subotu, kada će biti poznat novi europski prvak.

POREDAK NAKON ŠEST JEDRENJA:

1. CIESSE TWIN SOUL4 (ITA) 26 negativnih bodova, 2. MATRIX (ITA) 27, 3. TELEFONICA MOVIESTAR (ŠPA) 27, 4. INDECO CARMA (ITA) 31...7. CROATEL ONE (HRV/IVAN KURET) 46; 9. VICTORIA (HRV/DARKO HAJDINJAK) 48, 14. DSK (HRV/ZVONIMIR BEZIĆ) 68; 20. AA (HRV/DARKO PRIZMIĆ) 97.

(Hina) rš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara