EP jedrenje: Matrix prvak Europe

TALIJANSKA jedrilica Matrix sa kormilarom Luigiem Amedeom Melegariem pobjednik je VIP IMS Europskog prvenstva krstaša koje se ovog tjedna održavalo u akvatoriju otoka Cresa.

Posljednji dan jedrenja u Cresu donio je rasplet borbe za naslov europskog prvaka za koji su se borile čak četiri talijanske jedrilice. Matrix je naslov prvaka osigurao pobjedom u zadnjem plovu voženom po slabom maestralu, a Telefonica Moviestar, aktualni svjetski IMS prvak koji jedri pod španjolskom zastavom, ali sa talijanskom posadom i skipperom Giorgiom Goldoniem završila je utrku kao peta, što joj je donijelo naslov europskog doprvaka. Trećim mjestom talijanski krstaš Indeco Carma sa Salvatoreom Eluisseom za "timunom" došao je do brončanog odličja, dok je Ciesse Twin Soul4, vodeći brod prije posljednjeg dana, etapu završio tek kao 18. i izgubio mjesto na postolju.

Najbrži hrvatski brod u zadnjoj dionici bio je AA Orebićanina Darka Prizmića koji je na cilj došao četvrti, opatijski DSK Zvonimira Bezića bio je deseti, Riječanin Darko Hajdinjak sa Viktorijom 16., a splitski Croatel One Ivana Kureta utrku je završio kao 28.

Hajdinjak je tako u ukupnom poretku bio najbolji od hrvatskih krstaša na osmom mjestu, Kuret je završio kao deveti, Bezić kao 12., a Prizmićev AA je došao do 17. mjesta.

To su doista odlični rezultati hrvatskog jedrenja, koje je dosad na EP-ima imalo samo dva broda, a sada su čak četiri među prvih dvadeset, dok su Croatel One u navgacijskoj i DSK preposljednjeg dana čak i osvajali utrke među svjetskom elitom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIP IMS Europsko prvenstvo u Cresu je najveća međunarodna regata rstaša ikad održana u Hrvatskoj, jer je došla čak 55 jedrilica iz Italije, 27 ih je iz Hrvatske, a tu su predstavnici Slovenije, Austrije, Češke, Finske, Španjolske i Izraela. Dosadašnja europska prvenstva održavala su se u Punta Ali u Italiji, te jedno u švedskom Goeteborgu, pa je Hrvatskoj učinjeno veliko priznanje dodjelom domaćinstva. Ukupan broj od 91 jedrilice koje su došle u Cres dvostruko nadmašuje dosadašnji rekord po broju sudionika, na što su organizatori iz riječkog SCOR-a i creskog Refula vrlo ponosni.

KONAČAN POREDAK:

1. MATRIX (ITA/MELEGARI) 28 negativnih bodova, 2. TELEFONICA MOVIESTAR (ŠPA/GOLDONI) 32, 3. INDECO CARMA (ITA/ELUISSE) 34., 4. CIESSE TWIN SOUL4 (ITA/MANFREDINI) 40, 5. TAKE FIVE (ITA/PONT) 48..8. VICTORIA (DARKO HAJDINJAK/RIJEKA) 64, 9. CROATEL ONE (IVAN KURET/SPLIT) 65; 12. DSK (ZVONIMIR BEZIĆ/OPATIJA) 78; 17. AA (DARKO PRIZMIĆ/OREBIĆ) 101, 29. PMC (NANKIN/RIJEKA), 32. TERMAG (LUKANOVIĆ/LOVRAN); 33. JONATHAN III (ZORIČIĆ/TROGIR); 35. MISTIK (PIVČEVIĆ/SPLIT); 37. JANSKA X (SMERDELJ/SPLIT); 42. LOLITA (DELIĆ/ZADAR); 46. CELESTA (MIŠURA/SPLIT); 48. FOLOW US (ŠĆURIĆ/OPATIJA), 50. VIP FAYRUZ (DEŠKOVIĆ/MOŠĆENIČKA DRAGA); 53. COOLN (WINKLER/ZAGREB); 59. GRINGO (SANDALIĆ/ZADAR), 69. VIHOR (HAJEK/ZAGREB), 71. ORCA (RADOLA/PULA); 74. JIDULA (LAH/JEZERA); 76. IPA (BUNETA/RIJEKA); 77. WILME (TRAUB/OPATIJA); 81. SOLA X (ŠIŠKO/BIOGRAD); 84. WHITE MAGIC (ŠKRLEC/CRES); 86. STELLA (BELOBRAJIĆ/PRIMOŠTEN); 87. SUN MIX (MUŽIĆ/CRES); 89. KALITA (GOMERČIĆ/ZAGREB);

(Hina) rš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara