EP jedrenje: Matrix vodeći, Kuret peti

TALIJANSKA jedrilica Matrix sa kormilarom Luigiem Melegariem i dalje je u vodstvu i nakon petog jedrenja VIP IMS Europskog prvenstva krstaša koje se do subote održava u akvatoriju otoka Cresa.

Kasno sinoć je završio je pretposljednji dan Europskoga prvenstva, koji je obilježilo čekanje vjetra na akvatoriju oko Valuna. Kada se kasno popodne vjetar konačno pojavio, jedrilice su uspjele održati samo jedan plov u "štap" postavljenom regatnom polju. Najbrža je bila talijanska jedrilica Ciesse Twin Soul4 kormilara Alberta Manfredinia, dok je najbolje plasirana hrvatska posada bila Hajdinjakova Victoria koja je došla na cilj deveta.

Matrix je sa četvrtim mjestom zadržao ukupno vodstvo ispred također talijanske jedrilice Indeco Carma kormilara Salvatorea Eluissea, dok se na treće mjesto probila Ciesse Twin Soul 4.

Nažalost, jučerašnji pobjednik navigacijske regate hrvatski brod Croatel One sa splitskim kormilarom iz Labuda Ivanom Kuretom izgubio je treće mjesto jer su Splićani peti plov završili tek kao 19. Croatel One je sada peti u ukupnom poretku, dok je Victoria Darka Hajdinjaka deseta.

Zanimljivo je da je na brodu Sun Mix bivšega direktora ACI-a Milana Mužića jedrio i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i bivši premijer Zlatko Mateša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
VIP IMS Europsko prvenstvo u Cresu je najveća međunarodna regata krstaša ikad održana u Hrvatskoj, jer je došla čak 55 jedrilica iz Italije, 27 ih je iz Hrvatske, a tu su predstavnici Slovenije, Austrije, Češke, Finske, Španjolske i Izraela.

Dokraja je preostalo još samo jedno jedrenja "u štap" nakon kojega će u subotu biti poznat novi europski prvak.

POREDAK NAKON PET JEDRENJA:

1. MATRIX (ITA) 17 negativnih bodova, 2. INDECO CARMA (ITA) 20, 3. CIESSE TWIN SOUL4 (ITA) 21, 4. TELEFONICA MOVIESTAR (ŠPA) 23, 5. CROATEL ONE (HRV/IVAN KURET) 30; 10. VICTORIA (HRV/DARKO HAJDINJAK) 38...17. DSK (HRV/ZVONIMIR BEZIĆ) 67; 22. AA (HRV/DARKO PRIZMIĆ) 88.

(Hina) rš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara