EURO 2012 u Poljskoj i Ukrajini!

"DOMAĆIN Eura 2012. godine bit će Poljska i Ukrajina"- šokirao je Michel Platini nogometni svijet, objavivši odluku UEFA-e.

Razočaranje koje bi optimisti doživjeli da smo izgubili od Talijana, oduševljenje onih koji vjeruju kladionicama da smo eventualno dobili domaćinstvo Eura, sve to blijedi u usporedbi sa šokom koji je nama i Italiji priredila UEFA.

Prema svim kladioničarima i predviđanjima, Ukrajina i Poljska bile su potpuni autsajderi u ovoj utrci, ogromne zemlje s najslabijom infrastrukturom, od kojih je jedna u političkoj krizi, no potvrđena je nedavna izjava kako UEFA mora Euro odvesti na istok kako bi pokazala da je zaista europska nogometna federacija. Možda su ga ipak odveli malo istočnije nego što smo se nadali.

Talijani će također biti razočarani, a pred dvije velike istočnoeuropske zemlje je velik zadatak, a mi ćemo za organizaciju ovako velikog sportskog događaja morati pričekati, možda do 2016., možda i puno duže.

"Ukrajina i Poljska pokazat će milijunima nogometnih navijača nezaboravnu ljepotu svojih gradova, svoju bogatu povijest i slavensku gostoljubivost i kulturu" - rekao je ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko za Reuters nakon što je njegova zemlja dobila domaćinstvo europskog nogometnog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Ćiro: U šoku sam

 Barić: Presudile su igre ispod stola

 Pudar: UEFA je prepoznala novac

Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara