Euroliga presudila u Partizanovu korist: Velika pobjeda protiv Barcelone ostaje!

Euroliga presudila u Partizanovu korist: Velika pobjeda protiv Barcelone ostaje!

Tekst: M.P.
Foto: AFP

PARTIZAN je prije nekoliko dana stigao do velike euroligaške pobjede protiv Barcelone u Beogradu.

Barca je u neizvjesnoj završnici izvukla deblji kraj, a semafor je pokazao konačnih 67:66. No, to nije bio i kraj cijele priče pošto su se Španjolci žalili Euroligi tvrdeći da Partizanov igrač Lawrence Roberts nije smio dirati loptu iznad obruča nakon zvuka sirene u posljednjem napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pravilima Eurolige takava teza zaista stoji jer se lopta upućena prema košu ne smije dirati niti nakon zvuka sirene ukoliko se nalazi iznad obruča. No, Euroliga je danas presudila drugačije iz uvjerenja da šut koji je Pete Michael uputio prema Partizanovom košu nije imao nikakve šanse proći kroz obruč.

"Ekipa nezavisnih sudaca je odlučila da Barcelonin šut koji je uputio Pete Michael nije imao nikakve šanse ući u koš prije nego što je loptu dodirnuo Lawrence Roberts", stoji u objašnjenju Eurolige.

Prema konačnoj odluci, sudac Luigi Lamonica imao je pravo procijeniti ovu situaciju i presuditi prema vlastitom nahođenju. Partizanu je tako ostala vrijedna pobjeda, a Barci jedino žalba višoj istanci odnosno Arbitražnom sudu za sport.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara