Eurosport: Baliću glasovi, Federeru titula najboljeg na svijetu

ŠVICARSKI tenisač Roger Federer izabran je u anketi Eurosporta za najboljeg svjetskog sportaša, iako je Ivano Balić dobio više glasova od njega.

"Tešku bitku" vodio je Roger Federer s Ivanom Balićem u Eurosportovom opsežnom izboru za najboljeg sportaša svijeta, koji je trajao čak 11 tjedana! Eurosport se odlučio za kriterij u vidu kombinacije glasova žirija i publike.

"Publika" su, dakako, bili konzumenti Eurosportove internetske stranice, koji su doprinijeli ovom izboru s više desetaka tisuća glasova, dok su u žiriju bili odabrani sportski eksperti, koje web stranica najpoznatijeg sportskog televizijskog programa u Europi nije imenovala u izvještaju o ovom izboru.

Eurosport je, dakle, selektirao 32 sportaša koji su konkurirali za naslov najboljeg u ovom izboru, i smjestio ih, možda po uzoru na Ligu prvaka, u ''osam skupina sa po četiri sportaša''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivano Balić imao je tu nesreću da se nađe u istoj skupini s Federerom. U tu su skupinu još bili svrstani bijatlonac Ole Einar Björndalen i boksač Floyd Mayweather. Balić je od glasača Eurosporta dobio uvjerljivo najviše glasova, čak 57 posto, dok je Federer dobio 34 posto glasova. Međutim, presudilo je što su stručnjaci Federeru dali prvo, a Baliću tek treće mjesto u skupini, pa je tenisač ipak odnio pobjedu nad rukometašem. Pritom Eurosport tvrdi da je Balić dobio golemi broj glasova iz svoje zemlj - Hrvatske.

Nakon što je jedva prošao Balića u skupini, Federer je uvjerljivo trijumfirao u polufinalu, a potom i u finalu u kojem se našao i golfer Tiger Woods. Federer je dobio 63 posto, a Woods 37 posto glasova.

Ipak, koliko je glasovanje čitatelja bilo manje važno, da ne kažemo nevažno, svjedoči primjer odabira u još jednoj skupini, u kojoj je portugalski dragulj Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo dobio 56 posto glasova, a igrač snookera Ronnie O'Sullivan 34 posto. No, eksperti su O'Sullivanu dodijelili drugo, a Ronaldu posljednje, četvrto mjesto, pa je u polufinale prošao O'Sullivan!

D.R./Totalsport
Foto: AFP
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara