Eyod Bled: Željka Krizmanić devetnaesta

MLADA hrvatska klizačica Željka Krizmanić zauzela je 19. mjesto poslije kratkog programa na 6. Zimskom europskom festivalu mladih koji se od 2531. siječnja održava u Bledu.

Petnaestogodišnja učenica Zagrebačke sportske gimnazije po riječima njezine trenerice Oksane Gorbačove nije u kratkom programa korektno izvela niti jedan od tri zadana skoka, pa je njen plasman na 19-om mjestu u konkurenciji 25 klizačica realan.

Međutim, taj plasman naše, nakon Idore Hegel, najperspektivnije klizačice, ne daje nade u značajniji popravak u slobodnom programu koji će se održati u utorak 28. siječnja, kada će svoj kratki program izvesti i Josip Gluhak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra će od naših sportaša na veleslalomu nastupiti Ivan Ratkić, Tin Široki, Danko Marinelli i Natko Zrnčić-Dim, te naši nordijci na deset kilometara na slobodno, a nordijke na sedam i pol kilometara.

Našem najnadarenijem mladom skijašu, službeno trećem veleslalomašu svijeta Natku Zrnčiću-Dimu, pripala je čast da ponese hrvatsku zastavu na svečanom otvaranju koje je u nazočnosti 1400 mladih sportaša iz 41 zemlje u hokejskoj dvorani na Bledu bio nazočan i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Jacques Rogge, predsjednik Europskih olimpijskih odbora (EOC) Mario Pescante, te predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Ivica Miošić-Stošić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara