Fak: Žao mi je što se ne radi sportska priča, novinari nemaju poštovanje prema mom uspjehu

Fak: Žao mi je što se ne radi sportska priča, novinari nemaju poštovanje prema mom uspjehu

Foto: AFP

BRONČANI hrvatski olimpijac Jakov Fak, završio je dohvatnu biatlonsku utrku na 12.5 km u Vancouveru na 25. mjestu sa zaostatkom 2:07.2 minute.

Po završetku trke Jakov je izjavio:

"Nisam zadovoljan utrkom; nisam pronašao dobar materijal na ovom snijegu, na stazi koja nije bila dobro preparirana. Sigurno znam da ostali natjecatelji nisu toliko bolji od mene. Radilo se o odabiru skija i materijalu za mokar i težak snijeg. Vjerujem da će odabir materijala za utrku na 20km biti bolji, a da će se i vrijeme ustabiliti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na pitanje novinara oko promjene državljanstva, Jakov je bio vrlo jasan:

"Iskreno mi je žao što se od ove medalje ne radi sportska priča. Ispada kako novinari nemaju poštovanja prema mom sportskom radu, rezultatu i uspjehu."

Istovremeno je povodom učestalih napisa oko promjene državljanstva hrvatskog biatlonca Jakova Faka, Hrvatski olimpijski odbor objavio priopćenje za javnost u kojem stoji:

"Shvaćajući interes javnosti i novinara oko priča o promjeni državljanstva Jakova Faka, apeliramo na hrvatske medije da u ovom trenutku dozvole Jakovu Faku da u miru, s punom koncentracijom na natjecanje, završi svoj nastup na Zimskim olimpijskim igrama Vancouver 2010. Žao nam je što je povijesni uspjeh biatlonca Jakova Faka pao u drugi plan, jer osvajanje brončane olimpijske medalje u konkurenciji 88 natjecatelja, u iznimno zahtijevnom i kompleksnom sportu kao što je biatlon, zaslužuje divljenje i poštovanje."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara