FIFA i UCI protiv dvogodišnje suspenzije

PREDSJEDNIK Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacques Rogge na početku zasjedanja Svjetske antidopinške agencije (WADA) oštro je zaprijetio sankcijama svim državama i organizacijama koje će odbiti potpisati novi kodeks o zlouporabi stimulativnih sredstava.

´Potpisivanje kodeksa vrlo je bitan korak u borbi protiv dopinga. Bez njega smo nemoćni u brotbi protiv najvećeg zla suvremenog sporta. Organizacije koje će odbiti potpisati kodeks moraju biti spremne na sankcije,´ kazao je Belgijanac na konferenciji u Kopenhagenu.

Najviše sukoba mišljenja izazvao je prijedlog da se dopingirani sportaši suspendiraju na dvije godine. Tome se oštro protive Međunarodna nogometna i biciklistička federacija, FIFA i UCI. ´Razmotrit ćemo nekoliko verzija kodeksa, a tek onda donijeti konačnu verziju,´ dodao je Rogge. Međutim, već sada je jasno kako spomenuti dokument neće potpisati, niti podržati sjeverno-američke profesionalne lige, NBA, MBL i NHL, što je izazvalo zgražanje europskih predstavnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi čovjek WADA, Richard Pound, jednako je oštro reagirao, posebice prema biciklitima.

´Biciklizam je sport koji je najviše pogođen dopingom. Pokazalo se kako blage kazne nemaju smisla i zbog toga moramo biti oštri i čvrsti,´ zaključio je Pound.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara