Fifa: Kvalifikacije će se igrati utorkom i petkom!

SVJETSKA nogometna federacija (FIFA) na zasjedanju svoga Izvršnog odbora u Rio de Janeiru usvojila je prijedlog da se kvalifikacijske utakmice ubuduće mogu organizirati petkom i utorkom.

> Hrvatska među nositeljima uđe li u dokvalifikacije!

Radi se o desesetodnevnom periodu reprezentativnih ciklusa, unutar kojih su dani odigravanja utakmica dosad bili isključivo subota i srijeda. Nogometni su se klubovi dugotrajno žalili da im se igrači vraćaju preiscrpljeni u klubove te da su za dvoboje sljedećeg vikenda praktički neupotrebljivi.

Iako će savezi moći birati kojeg dana organizirati utakmicu, za očekivati je da će zbog pritiska klubova vremenom sve više utakmica prelaziti na kombinaciju petak-utorak.

Prije FIFA-e istu je mogućnost izbora termina u kvalifikacijama za Europska prvenstva nogometnim savezima dopustila Europska nogometna federacija (UEFA), na zasjedanju svoga Izvršnog odbora 15. ovog mjeseca.

To znači da će se petkom i utorkom već igrati od jesenskih kvalifikacija sljedeće godine za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012. 

Na tapetu i slučaj Eduardo
 
"Brutalni su prekršaji daleko veći problem od simuliranja", izjavio je predsjednik Međunarodne nogometne federacije Sepp Blatter u nastavku zasjedanja FIFA-ina Izvršnog odbora.Novinari su ciljano pitali prvog čovjeka FIFA-e što misli o toj temi nakon “slučaja Eduardo”.

"Bio sam napadač u nogometu pa sudim po samome sebi", izjavio je Švicarac istaknuvši znakovito:

"Bilo je to prije 50 godina, no i dalje sam pomalo napadač."

"Što to znači? Napadač pokušava predriblati suparnika. Dogodi se da suparnik spriječi prolaz lopti postavljanjem noge. I što onda napadač napravi? Napravi malo više od onoga što je dopušteno. Je li to tako strašno? Mislim da nije. Pogotovo nije u toj mjeri da bismo trebali intervenirati nakon svakoga pojedinog dvoboja."

"Disciplinski se organi ne bi trebali petljati u te stvari. Trebali bi intervenirati kad je u pitanju brutalna igra. To je daleko opasnije za nogomet."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara