FIFA zaprijetila Italiji izbacivanjem iz svjetskih i europskih natjecanja!

KROVNA svjetska nogometna organizacija objavila je kako namjerava suspendirati talijanske klubove i reprezentaciju iz svih svjetskih i europskih natjecanja ukoliko Juventusova žalba prođe na tamošnjem civilnom sudu!

Nakon što je komisija za žalbe Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) konačno odbila zahtjev Juventusa da mu se dozvoli nastup u prvoj talijanskoj nogometnoj ligi u sezoni 2006/07, čelnicima nije preostalo drugo nego se žaliti civilnom sudu. No, pravila FIFA-e ne odobravaju takav postupak, pa bi svaka daljnja Juventusova akcija mogla dovesti do suspenzije talijanskog nogometnog saveza (FICG).

Stoga su čelnici nogometne vlade također zaprijetili Juvetusu ukolio cijeli slučaj odvedu na civilni sud. U dopisu saveza koje je stiglo na adersu torinskog kluba stoji kako se FICG neće ustručavati od sankcija ukoliko Juve nastavi raditi na žalbi pri regionalnom sudu u Laziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Talijanski savez također je potvrdio da Juve još nije uložio spornu žalbu.

No, u Juventusu su u ponedjeljak objavili da će u Laziju uložiti žalbu protiv odluke Saveza.

Na službenim stranicama saveza, pak, danas je objavljeno kako su čelnici istog FIFA-i poslali pismo u kojem jasno tvrde da ne odobravaju žalbu Juventusa civilnom sudu u Laziju.

D.R.


Odvjetnik Juventusa Cesare Zaccone napušta današnju sjednicu klupskog izvršnog odbora

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara